Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)

de Lavinia in Mancaruri de post, 9 Apr 2014 | 9082 vizualizari

 

Un preparat satios ,delicios si foarte bine primit in perioada aceasta!Mi-a facut Rocsi aseara pofta:D

 

INGREDIENTE

Chiftele:

  • 400 g ghebe fierte si tocate
  • 1 morcov
  • 3 cartofi medii
  • 3-4 felii de franzela
  • 5 linguri faina
  • 2 cepe mici
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • ulei pentru prajit

Sos:

  • 3 cepe mici
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 linguri de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • frunze de usturoi verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post):

Am ras morcovul si cartofii pe razatoarea mica. Intr-un vas incapator am pus ghebele tocate,cartofii rasi si scursi bine de apa,morcovul ras,usturoiul pisat,ceapa tocata marunt si feliile de franzela inmuiate in apa. Am adaugat apoi sare,piper,marar tocat si faina si am amestecat bine pana s-a legat compozitia. Am lasat compozitia sa se odihneasca timp de 30 de minute. Intr-o tigaie am pus la incins cam 300 ml ulei. Cu mainile usor umezite am format chiftele potrivite pe care le-am prajit pe ambele parti la foc mediu pana s-au rumenit frumos. Am scos chiftelele pe servete absorbante si m-am ocupat de sos. Am oprit putin din uleiul in care am prajit chiftele.

Ceapa am taiat-o julien si am pus-o la calit cu un praf de sare si putin piper pana s-a inmuiat. Am adaugat sucul de rosii,apa ,foile de dafin si zaharul si am lasat sa fiarba impreuna cam 10-15 minute. Am scos foile de dafin si am dizolvat faina in putina apa. Am pus peste sos si faina si am amestecat bine.

Am mai lasat sosul sa fiarba amestecand din cand in cand aprox 15 minute. Am adaugat chiftelele si le-am lasat sa mai fiarba si ele impreuna cu sosul cateva minute. La final am mai potrivit gustul cu sare(doar daca este nevoie) si frunze de usturoi verde tocate marunt.

TIPS-URI

1

Mi-au iesit aprox 25 de chiftele potrivit de mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din ghebe cu sos de rosii(de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lavinia 1

09.04.2014, 22:20

Multumeesc

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:26

cat de bine arata

Lavinia 1

13.04.2014, 14:49

Gabi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din ghebe