Chifteluţe din linte roşie

de simonacallas in Mancaruri de legume, 12 Mai 2014 | 13326 vizualizari

 

Lintea, un aliment bogat în fibre şi antioxidanţi, e o alegere potrivită pentru un meniu uşor, săţios şi uşor exotic :) Faraonii o preferau în meniu, în grădinile suspendate ale Babilonului se cultiva linte, grecii antici o consumau în mod curent.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte roşie
  • 1 ceapă medie
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 morcov potrivit
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 2 ouă
  • 3 linguri pesmet
  • 1 linguriţă rasă sare
  • 1/2 linguriţă piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe din linte roşie:

Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare şi am lăsat lintea să se scurgă bine. După ce s-a scurs, am pus-o într-un bol încăpător.

Ceapa, usturoiul, curăţate, împreună cu pătrunjelul, le-am pus în chopper (sau în robot) şi le-am mărunţit bine, apoi le-am adăugat în bol, lângă linte.

Morcovul spălat şi curăţat l-am dat pe răzătoarea mică, l-am adăugat în bolul cu ingrediente. Am pus şi măslinele, tăiate în bucăţi mai mici, apoi ouăle bătute, sare şi piper şi am amestecat. Am adăugat pesmetul şi am omogenizat. Pesmetul a atras lichidul din compoziţie, făcând-o să devină o pastă destul de uşor de modelat. Am luat din pastă cu lingura şi am format bile pe care le-am turtit şi le-am prăjit în puţin ulei încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte.

 Am servit chifteluţele calde, cu salată de crudităţi. Sunt la fel de bune şi reci.

 

 

TIPS-URI

1

Boabele de linte se pot pasa; eu am preferat să le las întregi

2

Pentru varianta complet vegetariană (sau de post), ouăle pot fi înlocuite cu cartofi fierţi şi pasaţi ca pentru piure, pentru a lega compoziţia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe din linte roşie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

alilianaa 1

15.05.2014, 21:30

tare bune..

simonacallas 1

15.05.2014, 21:52

Rux

Liliana

Lia_ 1

18.06.2014, 15:45

le-am gatit chiar acum alaturi de salata ta din telina si morcov; foarte bune!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din linte