Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

de oanapl in Mancaruri de post, 15 Noi 2017 | 8512 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă am luat-o de la Anca_rm căreia îi mulțumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia granulată
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 25 g fulgi de drojdie inactivă
  • sare
  • piper
Portii: 23
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din soia cu dovlecel (de post):

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească.
Dovlecelul îl cureți de coajă și îl dai pe răzătoarea mică și îl storci bine de apă.
Granulele de soia le pui într-un robot de bucătărie și le macini.
Într-un bol, pui granulele de soia măcinate, dovlecelul răzuit, ceapa răzuită pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat și fulgii de drojdie. Asezonezi cu sare și piper și apoi omogenizezi totul foarte bine.
Din compoziție, formezi chifteluțe și le așezi pe tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălit la 180 de grade C și lași 25-30 de minute ca să se rumenească ușor.
Scoți tava din cuptor și lași chifteluțele să se răcească puțin, apoi le transferi pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post