Chiftelute gratinate, cu mazare verde

de Sidy in Curcan, 26 Iun 2012 | 2754 vizualizari

 

Daca va plac chiftelutele , aceasta este o varianta light a celor prajite. Coapte in sosul lor de smantana cu cascaval au iesit delicioase.Se pot servi asa cum sunt sau pe un pat de legume. Eu am prefarat mazarea verde, dar dulce din piata...

 

INGREDIENTE

  • -pentru chiftele
  • 800 g carne tocata amestec( vita, curcan, porc)
  • 2 oua
  • 3 catei usturoi
  • 50 g pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • -pentru gratinat
  • 300 g smantana
  • 150 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • marat verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute gratinate, cu mazare verde:

Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.


Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia , adaugam o cescuta cu lapte.Asezonam.


Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.


Deasupra sosului presaram cascavalul razuit , apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.


Cand chiftelutele sunt gata , le portionam si le servim alaturi de legume sote.Cum am gasit mazare verde dulce, in piata , am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.


Pofta mare !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute gratinate, cu mazare verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

BuburuzaBubu 1

27.06.2012, 09:43

delicios

Bya Ralu 1

27.06.2012, 20:30

foarte bun

babi5 1

12.12.2014, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute gratinate