Chiftelute in aluat de bere

de Sim0na in Vita, 6 Dec 2013 | 9108 vizualizari

 

Inspiratie principala: Gaby (http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-in-aluat-de-bere-37850.html)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 450 gr faina alba
  • 10 gr drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita
  • 250 ml bere

Chiftele:

  • 400 gr carne vita tocata
  • 1 ou
  • 2 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa mica tocata marunt
  • 4 catie usturoi pisati
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:



Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat 18 bile.


Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand aluatul timp de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit aluatul in 18 parti bile.


Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare margine. Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute intr-un loc caldut. Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute.


Noi am servit chitelutele cu salata asortata, dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Sim0na 1

07.12.2013, 22:00

Va multumesc ptr aprecieri

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 18:55

grozave chiftelutele

babi5 1

22.12.2013, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Chiftele in aluat de bere