Chiftele in aluat de bere

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2015 | 7281 vizualizari

 

Pentru "Pachetelul Vesel" v-am adus chiftelute in aluat de bere. Buuune de te lingi pe degete! :))) Nu va spun decat ca trebuie incercate neaparat!! M-am inspirat din retetele voastre, dar cea care mi-a facut pofta a fost Corinuta...ea e "vinovata" :)))....dar nu o cert, ii multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • in plus: 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de bere:

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.


Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.


Aluat: Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc unde adaugam apa calduta, drojdia si zaharul si lasam 5 minute pana cand drojdia se dizolva. Adaugam berea, uleiul, sarea si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.


Impartim aluatul in 30 de bucati egale si formam bilute. Cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare biluta, iar in mijloc punem cate o chifteluta.


Strangem marginile aluatului, apoi aplatizam usor.


Ungem o tava cu unt si punem chiftelele cu partea in care am strans marginile in jos.


Le lasam la crescut la loc caldut pentru 15-30 minute.


Batem oul cu putina sare, apoi ungem chiftelutele.


Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pana cand chiftelutele se rumenesc frumos, pentru aproximativ 45-50 minute.


Eu le-am pus in 2 tavi si le-am copt pe rand.


Se servesc cu mustar, ketchup, sau orice sosuri va plac...sau chiar simple...sunt divine!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

01.10.2015, 23:44

Wow!!!! Arata minunat!

deyutzky 1

02.10.2015, 00:24

Rux Multumesc! Daca ai sti si cat de bune suuuunt

Catalina L 1

02.10.2015, 07:21

bune si frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Gogosele din cartofi