Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto

de laylalala in Vita, 17 Feb 2010 | 5682 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftelute
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ceapa, tocata
  • 400 gr carne de vitel, tocata
  • 4 lingurite busuioc maruntit
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita sos Chilli-Garlic
  • 1 lingurita sos Sweet-Chilli
  • 500 ml bulion de rosii/ pasta de rosii
  • Pentru piureul de cartofi cu pesto
  • 1 kg cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri pesto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto:

Se incinge o tigaie si se adauga putin ulei de masline.Se calesc usturoiul si ceapa, aprox.4 minute, pana cand ceapa se inmoaie.Se scot si se fac piure cu blender-ul.


Intr-un vas se amsteca carnea cu 2 lingurite busuioc, otetul balsamic, cele 2 sosuri, sare si piper dupa gust.Se fac 16 chiftelute si se prajesc in 1 lingura ulei de masline pana cand s-au rumenit,aprox. 5-8 minute.Se adauga bulionul de rosii, 2 lingurite busuioc ramas si piureul de usturoi cu ceapa si se lasa totul sa fiarba la foc mic 15 minute, pana cand chiftelutele s-au facut.


Intre timp, se fierb cartofii in apa cu sare pana cand s-au inmuiat.Se scurg bine apoi se fac piure cu laptele si pesto.


Se imparte piureul de cartofii in 4 farfurii, iar deasupra se toarna sosul de rosii cu cate 4 chiftelute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Gulas in varianta olteneasca cu gnocchi din cartofi