Chiftelute in crusta de cartofi

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2015 | 806 vizualizari

 

Vazusem ideea mai demult la Meri si mi-a placut ... astazi am pregatit si eu si celor mici le-a placut tare mult !

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 300 gr carne tocata
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 ou
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper

Pentru piure cartofi :

  • 3 cartofi
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri lapte
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in crusta de cartofi:

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite.


In castronul cu , cartofi adaugam carnea ,oul intreg,patrunjelul,sare,piper . Amestecam totul foarte bine si dam aluatul pentru chiftelute la frigider pentru 20 minute .


Intre timp preparam piureul de cartofi :


Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii fierbem in apa rece su sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa si ii amestecam cu lapte,unt,parmezan,sare.


Scoatem aluatul de chiftele din frigider,si formam ca niste bile .


Le prajim in ulei bine incins si le scoatem pe un servet de hartie . Le lasam sa se raceasca .


Luam o chifteluta si o '' imbracam'' in piure de cartofi. Procedam astfel cu restul de chiftelute.


Le asezam intr-un vas pentru cuptor uns cu unt .


Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute .


Se servesc calde !


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Andreea Caroline 1

25.10.2015, 22:36

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:06

Andreea Caroline 1

26.10.2015, 15:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in crusta de cartofi