Chiftelute in crusta de cartofi

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 24 Oct 2015 | 2821 vizualizari

 

Vazusem ideea mai demult la Meri si mi-a placut ... astazi am pregatit si eu si celor mici le-a placut tare mult !

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 300 gr carne tocata
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 ou
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper

Pentru piure cartofi :

  • 3 cartofi
  • 1 lingura parmezan
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri lapte
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in crusta de cartofi:

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite.

In castronul cu , cartofi adaugam carnea ,oul intreg,patrunjelul,sare,piper . Amestecam totul foarte bine si dam aluatul pentru chiftelute la frigider pentru 20 minute . 

Intre timp preparam piureul de cartofi : 

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii fierbem in apa rece su sare . Cand au fiert, ii scurgem bine de apa si ii amestecam cu lapte,unt,parmezan,sare.

Scoatem aluatul de chiftele din frigider,si formam ca niste bile .

Le prajim in ulei bine incins si le scoatem pe un servet de hartie . Le lasam sa se raceasca . 

Luam o chifteluta si o '' imbracam'' in piure de cartofi. Procedam astfel cu restul de chiftelute. 

Le asezam intr-un vas pentru cuptor uns cu unt . 

Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-15 minute . 

Se servesc calde ! 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in crusta de cartofi