Chiftelute in sos de ciuperci

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 5 Dec 2014 | 1202 vizualizari

 

Un sos excelent pentru chiftelute,sa il incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 1/2 tava carne porc si vita
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 ceapa alba
  • 1 ou
  • 1 colt de paine inmuiat in lapte
  • patrunjel tocat marunt
  • sare/piper
  • boia
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • Pentru sosul de ciuperci;
  • 1 ceapa
  • 1 cutie de ciuperci
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • sare/piper/tarhon
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de ciuperci:

Prepararea chiftelutelor:


Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional).


Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea tocata.


Punem si coltul de paine inmuiat in lapte si stors bine si patrunjelul tocat marunt


Se amesteca bine toate ingredientele dupa care se lasa 30 minute sa se odihneasca.


Se umezesc palmele se formeaza bilute,se trec prin faina si prin ouale batute bine, dupa care se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei incins.


Se scot pe un servet de hartie sa absoarba uleiul in exces.


Prepararea sosului:


Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.


Dupa cateva minute se adauga ciuperciile scurse de zeama,condimentele si cutia de rosii cuburi.


Se toaca marunt usturoiul si se adauga peste sos,impreuna cu foile de dafin.


Se adauga chiftelutele facute si se lasa la foc potrivit sa mai scada zeama.


Se servesc cu muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

06.12.2014, 00:02

multumesc rocsi

mirela0911 1

07.12.2014, 16:59

Ce bine arata!

Bya Ralu 1

07.12.2014, 18:51

multumesc mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de curcan cu sos marinat