Chiftelute in sos dulce-acrisor

de Adele in Porc, 9 Noi 2014 | 5027 vizualizari

 

Usor de pregatit si numai bun pentru un pranz de Duminica alaturi de cei dragi :X

 

INGREDIENTE

  • Sos :
  • 1-2 cepe mici.
  • 2 ardei (rosu,galben)
  • 150 ml suc de rosii.
  • 3 linguri de ulei.
  • sare.
  • piper.
  • 1 lingurita zahar.
  • 1 lingura otet de mere.
  • 1 lingurita boia (dulce sau iute ).
  • Chiftelute:
  • 350-400 gr carne macinata de porc.
  • sare.
  • piper.
  • 1-2 bucati de paine uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline.
  • 2 catei de usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos dulce-acrisor:

Pentru inceput se curata si se spala bine ardeii si ceapa,dupa care se toaca .Intr-o tigaie se pune uleiul si se adauga ceapa se caleste cateva secunde dupa care se adauga zaharul si otetul dupa ce se evapora se adauga si ardeii.Se adauga un pic de apa se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit.

Intre timp se pregatesc chiftelutele ,intr-un vas se amesteca carnea cu painea inmuiata si stoarsa bine ,sare,piper si uleiul de malsine.Se formeaza chiftelele si se pun la sigilat pentru cateva minute (fara a le coace) intr-o tigaie cu putin ulei si usturoi.

Peste ardei se toarna sucul de rosii si se adauga si boia ,se potriveste de sare si piper si se lasa cateva minute dupa care se pun si chiftelutele si se termina de copt.

Se serveste alaturi de pireu,orez etc.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In compozitia de chiftele se poate pune usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate