Chiftelute in sos marinat

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 23760 vizualizari

 

Sunt convinsa ca toti bucatarasii gatesc acest fel de mancare, dar aceasta este reteta pe care o am de la soacra mea si pe care o fac intotdeauna cu placere.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 cartof
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1-2 oua (dupa preferinte)
  • 100 ml ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sos 

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 linguri pasta de tomate dizolvate in apa rece
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura otet din vin
  • ½ lingurita tarhon
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos marinat:

Mod de preparare


Pentru chiftelute se amesteca toate ingredientele, se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel de hartie care absoarbe surplusul de ulei.

Pentru sosul marinat se caleste ceapa in ulei, se adauga amidonul si se amesteca repede sa nu faca cocoloase, se stinge cu otetul si pasta de tomate dizolvata in apa. Se mai adauga incet apa pana cand sosul se leaga si devine cremos. Sosul marinat pentru chiftelute trebuie sa fie cremos si dulce acrisor. Se potriveste de sare si piper, se adauga usturoiul feliat si tarhonul. Se adauga chiftetlutele una cate una si se mai fierbe 5-10 minute la foc mic. Se presara patrunjel verde si se servesc ca atare cu smantana si paine prajita sau cu piure de cartofi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

aziz 1

20.02.2011, 17:23

mirela0911 1

20.02.2011, 18:45

eu n-am facut niciodata marinate, dar cred ca sunt foarte bune

carmenvlad 1

20.02.2011, 22:00

Va multumesc mult pentru comentarii. Sosul este gustos, dulce -acrisor si cremos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
"Daoud Pasha"- Chiftelute la cuptor cu sos de rosii