Chiftelute in sos marinat

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 29662 vizualizari

 

Sunt convinsa ca toti bucatarasii gatesc acest fel de mancare, dar aceasta este reteta pe care o am de la soacra mea si pe care o fac intotdeauna cu placere.

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec (vita cu porc)
  • 1 cartof
  • 2 catei de usturoi
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • Sare si piper dupa gust
  • ½ lingurita tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1-2 oua (dupa preferinte)
  • 100 ml ulei pentru prajit

Ingrediente pentru sos 

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 2-3 linguri pasta de tomate dizolvate in apa rece
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura otet din vin
  • ½ lingurita tarhon
  • 2-3 linguri ulei
  • patrunjel verde tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos marinat:

Mod de preparare

Pentru chiftelute se amesteca toate ingredientele, se fac chiftelute cu mana umezita si se prajesc in ulei. Se scot pe un servetel de hartie care absoarbe surplusul de ulei.
Pentru sosul marinat se caleste ceapa in ulei, se adauga amidonul si se amesteca repede sa nu faca cocoloase, se stinge cu otetul si pasta de tomate dizolvata in apa. Se mai adauga incet apa pana cand sosul se leaga si devine cremos. Sosul marinat pentru chiftelute trebuie sa fie cremos si dulce acrisor. Se potriveste de sare si piper, se adauga usturoiul feliat si tarhonul. Se adauga chiftetlutele una cate una si se mai fierbe 5-10 minute la foc mic.  Se presara patrunjel verde si se servesc ca atare cu smantana si paine prajita sau cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos marinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

aziz 1

20.02.2011, 17:23

mirela0911 1

20.02.2011, 18:45

eu n-am facut niciodata marinate, dar cred ca sunt foarte bune

carmenvlad 1

20.02.2011, 22:00

Va multumesc mult pentru comentarii. Sosul este gustos, dulce -acrisor si cremos.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui Vindaloo