Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)

de laura_n in Pui, 11 Oct 2013 | 8607 vizualizari

 

M-a terminat Timea cu spatzle matze astea :))))
asa ca am gasit la Lidl si am facut cunostinta cu ei. super bun!

 

INGREDIENTE

  • 600 - 800 gr carne tocata pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa alba
  • 1 leg. patrunjel verde
  • 4 lg pasta tomate
  • sare cu condimente
  • cateva rosii uscate conservate, cu capere
  • 3 lg ulei masline
  • 400 ml supa de pui
  • o cutie spatzle
  • boia dulce/ iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei):

Spalam si curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori, morcovul il dam pe razatoarea mica. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.


Carnea tocata o amestecam cu legumele tocate, adaugam sare cu condimente. Formam chiftelute mai marisoare pentru ca scad la fiert.


Incingem 2 lg ulei masline intr-o tigaie si punem chiftelutele si rosiile uscate. Lasam un pic sa se rumeneasca, le intoarcem si adaugam supa de pui. Condimentam cu un pic de sare, boia, pasta de tomate si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte si scade zeama, oprim focul silasam un pic acoperite cu un capac.


Taiteii ii punem la fiert intr-un vas cu apa si un varf de cutit sare. Sunt fierti cand se umfla si se ridica la suprafata.


Servim o portie de chiftelute in sos, garnitura de taitei si castraveti in otet sau dupa preferinte.


 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

sunt grozavi acesti taitei.

3

nu tineti mult la fiert taiteii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos tomat cu spatzle (taitei)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 08:22

foarte foarte bune

jolygina 1

14.12.2013, 17:59

babi5 1

14.12.2013, 22:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute