Chiftelute marinate

de Criss in Porc, 18 Aug 2015 | 16323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftelute:
  • 500 g carne tocata pulpa de porc tocata
  • 1 ou
  • 1 cartof mare ras pe razatoarea mica
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet

Sos de rosii:

  • 1 cutie rosii in suc de rosii SunFood
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura ulei
  • 2 frunze de dafin
  • sare -piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • marar
  • o cana de apa
  • 1 lingurita faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, cartoful ras, sare, piper dupa gust. Se formeaza chiftelute nu foarte mari care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot apoi pe hartie absorbanta.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga apoi putina apa si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba se adauga rosiile pasate cu mixerul vertical si sucul de rosii. Se pun foile de dafin, sarea, piperul si zaharul. Fiindca am folosit rosii din conserva, sosul nu trebuie sa fiarba mult, in cateva minute e gata. Se adauga in final otetul si mararul verde tocat si faina desfacuta in putina apa. Se pun si chiftelutele in sos si se mai da un clocot si cam atat. Se servesc cu garnitura preferata (piure de cartofi, orez, paste).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chilli con carne