Chiftelute marinate in sos de rosii

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Ian 2015 | 8072 vizualizari

 

Zilele trecute vorbeam cu verisoara mea la telefon si -mi zicea ca a facut chiftelute marinate in sos de rosii . Mare pofta pe mine , asa ca am trecut la treaba . Sosul de rosii cum il facea mama mea este delicios . Preparati si voi ca sa va convingeti .

 

INGREDIENTE

  • CHIFTELUTE
  • 1 kg carne tocata amestec [ vita + porc]
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingurita oregano verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 6 catei usturoi tocati
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • SOS
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cani bulion de rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura rasa zahar brun
  • piper
  • sare
  • GARNITURA
  • 1 kg cartofi
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • Boia rosie de ardei-optional
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de rosii:

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele .

Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata .

Prajiti chiftelutele in ulei incins .

Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta .

Pentru sos taiati in doua ceapa curatata si o prajiti usor in ulei .Adugati faina si amestecati. In acest moment diluati amestecul cu bulion . Se pune zaharul, foaia de dafin , sare si piper .

Se pun chiftelele in sos si se fierb  la foc mic 5 minute .

Pentru garnitura cartofii se curata si se fierb in apa cu sare[ la sfarsit se scurg de apa ] . Se ia 100 ml ulei in care s-au prajit chiftelele si se  prajeste usor patrunjelul maruntit si ceapa verde tocata [ boia se pune daca doriti ]. Se aduga imediat cartofii fierti si se amesteca tasind cu lingura de lemn pentru a se zdrobi cat mai mult .

Serviti chiftelutele calde imbaiate in sos de rosii cu garnitura de cartofi .

TIPS-URI

1

Nu prajiti prea mult faina la sos, va avea un gust amarui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

16.01.2015, 23:54

Bya , cred ca si sara ar manca

mihaelar63 1

16.01.2015, 23:55

Andra cu placere

mirela0911 1

18.01.2015, 10:30

Foarte bune, imi plac mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii