Chiftelute si oua in sos de ardei copt

de Merisor in Mancaruri cu carne, 7 Aug 2014 | 4992 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de la Ligia, dar nu am respectat intocmai reteta ei. pentru ca nu am avut toate ingredientele.
A iesit o mancare delicioasa, dar cam mica portia, asa mi-au reprosat baietii.

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 1 kg carne tocata(75% vita + 25 % porc)
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 200 ml ulei pentru prajit

Pentru sos:

  • 3 ardei kapia copti
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • 4 graunti de usturoi
  • cimbru
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita zahar

In plus: 4 oua

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute si oua in sos de ardei copt:

Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama.

Tocam patrunjelul si il adaugam in amestecul de carne tocata, apoi asezonam totul cu sare si condimente.

La final adaugam doua oua si omogenizam compozitia.

Formam bilute cat nuca de mari si le prajim in uleiul incins, apoi le lasam sa se scurga intr-o sita.

Pentru sos, trecem prin robot ardeiul copt si curatat, impreuna cu rosia decojita.

Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt, apoi le calim in uleiul incins, amestecandu-le sa nu se arda.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul copt si rosia, putina sare, zaharul si condimentele.

Lasam sosul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam chiftelutele si foile de dafin.

Eu am adaugat 16 chiftelute, cate patru per portie, restul le-am servit calde cu mustar.

Completam cu apa calda cat sa fie chiftelutele acoperite, apoi punem un capac peste vasul de pe foc si lasam totul sa fiarba inabusit 8-10 minute, dupa care gustam sosul si mai adaugam sare si condimente, daca mai este cazul si ouale, unul cate unul.

Acoperim din nou vasul si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul verde, tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand ca ouale sa se sparga separat intr-un bol si apoi sa fie adaugate incet in sos, pentru a nu se imprastia albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute si oua in sos de ardei copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (44)

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 15:04

-Licurici- 1

20.07.2015, 07:53

Superrrr...

Rahela Velicu 1

10.10.2016, 14:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Parjoale din piept de pui cu sos