Chiftelute si oua in sos de ardei copt

de Merisor in Mancaruri cu carne, 7 Aug 2014 | 6355 vizualizari

 

Ideea am preluat-o de la Ligia, dar nu am respectat intocmai reteta ei. pentru ca nu am avut toate ingredientele.
A iesit o mancare delicioasa, dar cam mica portia, asa mi-au reprosat baietii.

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 1 kg carne tocata(75% vita + 25 % porc)
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 200 ml ulei pentru prajit

Pentru sos:

  • 3 ardei kapia copti
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • 4 graunti de usturoi
  • cimbru
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita zahar

In plus: 4 oua

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute si oua in sos de ardei copt:

Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama.

Tocam patrunjelul si il adaugam in amestecul de carne tocata, apoi asezonam totul cu sare si condimente.

La final adaugam doua oua si omogenizam compozitia.

Formam bilute cat nuca de mari si le prajim in uleiul incins, apoi le lasam sa se scurga intr-o sita.

Pentru sos, trecem prin robot ardeiul copt si curatat, impreuna cu rosia decojita.

Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt, apoi le calim in uleiul incins, amestecandu-le sa nu se arda.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul copt si rosia, putina sare, zaharul si condimentele.

Lasam sosul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam chiftelutele si foile de dafin.

Eu am adaugat 16 chiftelute, cate patru per portie, restul le-am servit calde cu mustar.

Completam cu apa calda cat sa fie chiftelutele acoperite, apoi punem un capac peste vasul de pe foc si lasam totul sa fiarba inabusit 8-10 minute, dupa care gustam sosul si mai adaugam sare si condimente, daca mai este cazul si ouale, unul cate unul.

Acoperim din nou vasul si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul verde, tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Recomand ca ouale sa se sparga separat intr-un bol si apoi sa fie adaugate incet in sos, pentru a nu se imprastia albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute si oua in sos de ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de Königsberg