Chili con carne

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2011 | 3729 vizualizari

 

O alta reteta solicitata de Costel, vazuta intr-o revista pentru femei ( Nu mai am revista, nu mai stiu care din ele... :"> )

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • o cutie de 800 g. cu rosii  in bulion 
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi ( unul rosu si unul galben)
  • 3 linguri ulei
  • 500 g. carne tocata de vita
  • 1-2 linguri cu boia iute
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 2 foi de dafin
  • o legatura ceapa verde ( optional )
  • 150 g branza Cedar . ( eu am avut de oaie )
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper.


Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa, usturoiul si ardeiul. Adaugam lintea si calim cca 30 secunde. Punem iar carnea tocata , presaram boiaua si chimenul , amestecand cu grija. Adaugam rosiile tocate, oregano, foile de dafin si cca 1,2 litri apa, lasand sa fiarba cca 30 minute cu capacul deschis putin, avand grija sa mestecam din cand in cand.


Daca este nevoie, condimentam iar cu boia, sare, piper. Radem branza si taiem ceapa verde in bucati ce 2-3 cm. Servim mancarea presarata cu branza si, eventual, ceapa verde.


P.S. Eu nu am avut ceapa verde la momentul cand am realizat mancarica :D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

ela 1

09.04.2011, 23:45

putem sa iti solicitam si noi retete??

mena29 1

14.04.2011, 22:19

alinutzika 1

09.09.2011, 13:56

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastitio