Chili con carne

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2011 | 4649 vizualizari

 

O alta reteta solicitata de Costel, vazuta intr-o revista pentru femei ( Nu mai am revista, nu mai stiu care din ele... :"> )

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • o cutie de 800 g. cu rosii  in bulion 
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi ( unul rosu si unul galben)
  • 3 linguri ulei
  • 500 g. carne tocata de vita
  • 1-2 linguri cu boia iute
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 2 foi de dafin
  • o legatura ceapa verde ( optional )
  • 150 g branza Cedar . ( eu am avut de oaie )
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper.


Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa, usturoiul si ardeiul. Adaugam lintea si calim cca 30 secunde. Punem iar carnea tocata , presaram boiaua si chimenul , amestecand cu grija. Adaugam rosiile tocate, oregano, foile de dafin si cca 1,2 litri apa, lasand sa fiarba cca 30 minute cu capacul deschis putin, avand grija sa mestecam din cand in cand.


Daca este nevoie, condimentam iar cu boia, sare, piper. Radem branza si taiem ceapa verde in bucati ce 2-3 cm. Servim mancarea presarata cu branza si, eventual, ceapa verde.


P.S. Eu nu am avut ceapa verde la momentul cand am realizat mancarica :D


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

ela 1

09.04.2011, 23:45

putem sa iti solicitam si noi retete??

mena29 1

14.04.2011, 22:19

alinutzika 1

09.09.2011, 13:56

imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne