Chilli con carne

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2012 | 3649 vizualizari

 

Chilli con carne este o mancare traditionala mexicana. Eu am adaptat-o dupa gusturile noastre! Nu-mi plac boabele de porumb in mancaruri Si va asigur ca a avut un succes deosebit;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocata mixta (porc si vita) 600 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 1 capatana,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • ulei cu aroma de chilli 25 ml (sau dupa gust!)
  • fasole rosie 2 conserve,
  • piper iute ( din recolta proprie din bucatarie!) 1 bucata,
  • sare iodata,
  • praf de curry,
  • praf de chimen,
  • rosii 4 bucati,
  • ardei kapia 1 bucata.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli con carne:

Ceapa si  usturoiul se curata si se toaca marunt. Apoi se inabusa in ulei, in vasul wok, iar dupa ce s-a inmuiat, se adauga carnea tocata si ardeii (kapia si cel iute) curatat si tocat marunt. Se lasa la prajit, cca. 10 minute pana se rumeneste carnea. Apoi se adauga fasolea, scursa de apa, rosiile tocate marunt, se asezoneaza de sare, curry si chimen, si se mai adauga putina apa, cat sa acopere toate ingredientele, lasandu-se la fiert cca. 20 de minute, semiacoperit, la foc mediu.

Se serveste fierbinte cu paine sau lipii mexicane.

 

RETETA IN IMAGINI

Chilli con carne-0
Chilli con carne-1
Chilli con carne-2
Chilli con carne-3
Chilli con carne-4
Chilli con carne-5
Chilli con carne-6
Chilli con carne-7
Chilli con carne-8
Chilli con carne-9
Chilli con carne-10
Chilli con carne-11
Chilli con carne-12
Chilli con carne-13

COMENTARII (14)

lilik

lilik 1

15.09.2012, 10:30

grozav

adry88

adry88 1

16.09.2012, 15:14

bunnnnnnnn

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!