Chilli cu carne

de raluca95 in Vita, 7 Ian 2016 | 697 vizualizari

 

Ce ziceti? incercam ceva nou?

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri de ulei de masline
  • o ceapa mare tocata
  • un ardei gras mare rosu
  • un ardei mic iute (cantitatea depinde de cat de picant mancati si de cat de iute e ardeiul, al meu nu era foarte iute)
  • 400 g carne tocata de vita
  • jumatate de pahar de vin alb sec
  • 300/400 ml de supa (eu am facut-o cu un cub de vegeta)
  • o lingurita de praf de cumin (daca va place)
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • o foaie de dafin
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • 5 linguri de pasta de rosii
  • 4/5 catei de usturoi
  • 350 g fasole rosie kidney din conserva
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli cu carne:

Incepem prin a cali ceapa si ardeii tocati marunt in cele 3 linguri de ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugam si carnea tocata si lasam sa se caleasca inca 4/5 minute dupa care adaugam vinul si dam focul mic. Cand vinul s-a evaporat, adaugam supa si condimentele (cumin, boia dulce, foaia de dafin) si dam focul mic (eu am pus si un capac deasupra). Lasam sa fiarba cam o ora jumate,sau pana cand lichidul s-a redus aproximativ la jumatate iar carnea e moale, dupa care adaugam fasolea scursa din conserva, bulionul, pasta de ardei, usturoiul si sare dupa gust si mai lasam 10/15 minute. Stingem focul si adaugam piper negru proaspat macinat. Il servim cu orez basmati simplu, fiert in apa cu sare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

08.01.2016, 10:23

dantes 1

09.01.2016, 14:17

Buna!

raluca95 1

09.01.2016, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de vita si porc cu salvie