Chipsuri de cartofi

de RataciriCulinare in Mancaruri de legume, 3 Ian 2016 | 608 vizualizari

 

Nemultumit de chipsurile de cartofi din comert m-am hotarat sa incerc in bucataria mea modesta o portie de Chipsuri de cartofi, in doua variante.

 

INGREDIENTE

  • cartofi
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de cartofi:

Aleg o cantitate suficienta de cartofi, nu ii curat deoarece imi doresc o textura crocanta si un gust putin diferit. Va recomand sa cumparati cartofi cu coaja rosie pe care sa ii spalati foarte bine.

Felierea cartofilor se face cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit sau cu ajutorul unei razatoare pentru feliat care se numeste Mandolina . Dupa feliere condimentam cortifii cu sare, piper, rozmarin, boia de ardei iute si praf de usturoi, fiecare poate sa isi aleaga combinatia preferata de condimente.


Introducem chipsurile in cuptor pentru 15 minute la o temperatura de 100 grade Celsius si ne apucam de sosul de mustar cu smantana.

Preparam sosul prin a amesteca 2 parti de smantana cu o parte de mustar, condimentam doar cu piper deoarece dorim sa pastram gustul pragnant de mustar.


Cartifii au fost asortati cu: ou fiert, telemea de vaca si sos de smantana cu usturoi/sos de smantana cu mustar.

Acest preparat nu se compara cu chipsurile din comert, are un gust bine definit, nu este plin de sare si este mai sanatos.

 

TIPS-URI

1

http://www.rataciriculinare.ro/chipsuri-de-cartofi/

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Gicuta69 1

03.01.2016, 18:26

Super!

MotanLaOale 1

03.01.2016, 19:52

Rocsi 1

04.01.2016, 19:01

Zilnic as manca asa chipsuri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu chipsuri de cartofi, sos de piper verde si salata cu dresing de mustar