Chipsuri Nachos si Sos De Branza

de Meea in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2016 | 1237 vizualizari

 

 Se poarta cinema-ul acuma de nu se poate! Nu eram mare fan filmelor, decat celor care chiar imi placeau maxim. Nu m-as fi visat niciodata la un film, la cinema, la "Suicide Squad" sau orice alt fel de film cu "eroi" si SF. Ei bine, iata-ma, deja a10-a oara cand merg si ma uit la tot felul de filme cu eroi haha:)). Oamenii se mai schimba:). Imi luam de acolo si Nachos desigur si erau atat de buuuni. Acum ganditi-va sa va faceti cinema acasa! Nu neaparat cu nu stiu ce plasma, dar cu un film bun si Nachos de casa. Si ganditi-va sa vi se mai si spuna " waaaw, sunt mai buni decat cei de la cinema!". Ce sa vreti mai mult? Vin astazi si va propun sa va faceti propriul cinema acasa, in zilele cand este mai comod sa stai in pijamale, sa urmaresti un film bun si sa mananci nachos facuti in casa. 

          Aaa da, sa va povestesc acum si o intamplare haioasa. In timpul filmului mancam Nachos. Stiti ca la cinema iti da o farfurie (cam mica) cu chipsuri Nachos, iar in farfuria aceea este si un loc mai mic unde iti pune sosul. Un prieten de langa mine il intreaba pe celalalt: " Mai ai sos?" la care celalalt: " Ce sos?" hahahaha:)).  El nu observase ca primise si sos hahaha:))),

*Tin sa subliniez pentru cei care nu au gustat vreodata aceste chipsuri, un procentaj mare din gustul lor il detine si sosul : salsa sau cel de branza. De data aceasta eu am facut sosul de branza dar promit sa revin si cu celalalt sos. Nu va mai tin la povesti si va urez spor la treaba si vizionare placuta!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente nachos:
  • 200g faina deporumb (malai)
  • 150g faina de grau (faina normala haha:)) )
  • sare, boia iute
  • 2 linguri de ulei
  • aprox. 200 ml apa calduta
  • Ingrediente sos de branza:
  • un cub de unt ( aprox. 30g )
  • 2 linguri faina
  • 250ml lapte
  • 200g branza CHEDDAR (musai)
  • boia iute, sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri Nachos si Sos De Branza:

Pentru prepararea chipsurilor Nachos procedam astfel: cernem faina de grau si cea de porumb. Adaugam sarea, uleiul si apa (apa puneti in functie de nevoie. Daca amestecul nu se leaga mai adaugati, iar daca amestectul se leaga nu este nevoie de toti cei 250ml apa). Incepem framantarea acestor ingrediente pana cand obtinem un aluat elastic.


Dupa ce am terminat de framantat, pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie subtire. Chipsurile sunt mai crocante daca foaia intinsa din blat este subtire. Intepam blatul intins in toate locurile cu o furculita. Taiem aluatul in patratele, apoi taiem fiecare patratel pe diagonala. Trebuie sa rezulte multe triunghiulete. Intr-o oala punem ulei pana pe la mijlocul acesteia. Cand uleiul este incins punem cateva tirunghuri de nachos la prajit si le lasam pentru 1 minut apoi le scoatem pe un servetel absorbant. Procedam la fel si cu celalalte triunghuri din aluat.


Condimentam chipsurile cu boia iute sau orice alt condiment va place.



Continuam prin a pregati si sosul de branza: punem cubuletul de unt la topit intr-o cratita. Adaugam si cele 2 linguri de faina si amestecam rapid pana cand amestecul se leaga ca in poza de mai jos.


Adaugam apoi si laptele. Lasam sosul la foc mic, amestecand continuu pana cand amestecul face bule. In acest moment adaugam branza Cheddar, sarea si boiaua iute. Amestecam rapid pana cand branza s-a topit, mai lasam sosul pe foc un 1 minut apoi il lasam la racit putin.



Dam drumul la film si gustam cele mai bune chipsuri nachos impreuna cu cel mai bun sos de branza! YAAAMY

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2016/09/chipsuri-nachos-sos-de-branza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri Nachos si Sos De Branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Meea 1

16.09.2016, 23:35

Va multumesc ❤❤

Lau 1

18.09.2016, 10:53

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

ieri la 16:15

Pate din ficat de pui

de ancutsa 5

ieri la 16:01

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga aperitiv