Chocolate cake by Julia Child

de anca_rm in Prajituri, 27 Feb 2014 | 1396 vizualizari

 

Este senzationala

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • · 114 grame unt
  • · 2/3 cana plus o lingura zahar
  • · 3 oua mari
  • · un praf de sare
  • · 150 gr ciocolata
  • · 2 linguri de rom sau cafea proaspat facuta
  • · 1/3 cana migdale macinate
  • · 1/4 lingurita extract migdale
  • · 3/4 cana faina de grau
  • Glazura
  • · 100 grame ciocolata
  • · o lingura rom sau cafea proaspat facuta
  • · 3 linguri unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate cake by Julia Child:

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri.


Ciocolata o topim cu 2 linguri rom sau cafea (in functie de ce aveti sau ce va place) si o lasam sa se racoreasca.


Untul moale (il scoatem mai devreme din frigider) il frecam cu mixerul pana se face spuma impreuna cu cantitatea de zahar din cana .


Cand zaharul nu se mai simte adaugam pe rand galbenusul , mixand bine dupa fiecare.


Punem untul cu zaharul si galbenusurile deoparte si batem albusurile cu praful de sare si lingura de zahar .


In unt adaugam ciocolata ..atentie nu trebuie sa fie rece rece , este bine sa fie calduta . Amestecam bine si punem migdalele macinate , extrasul de migdale si o parte din albusurile batute.


Cu o spatula incorporam bine .


Punem faina , praful de copt si ceea ce a mai ramas din albusuri , si din nou cu spatula incorporam.


Turnam compozitia in tava tapetata si dam la cuptor aproximativ 20 minute la 180 grade


Faceti testul cu scobitoarea , dar in mijloc trebuie sa fie moale ..daca o sa-l coaceti prea tare isi schimba tesxtura .


Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.


Pregatim glazura : Intr-un vas pe foc mic punem ciocolata , untul si cafeau sau romul si topim . Turnam peste blat si intindem astfel incat sa fie acoperit tot .


Eu am presarat deasupra fulgi de migdale .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake by Julia Child" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

27.02.2014, 17:24

Si de aici doresc sa gust

Lia_ 1

27.02.2014, 21:44

laura_n 1

02.03.2014, 13:08

biig like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si coniac