Prajitura cu cafea by Laura Sava

de getix in Prajituri, 23 Mar 2013 | 4004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml cafea
  • piscoturi
  • esenta rom
  • Crema
  • 300 gr nuca macinata
  • 250 gr unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • 200 ml cafea
  • esenta rom
  • Glazura
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 1 ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei ( sau 50 g unt, dar eu nu am avut in acel moment)
  • 2 linguri apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea by Laura Sava:

Pentru inceput pregatim cafeaua (400 ml), apoi o lasam la racit si adaugam esenta doar cand este rece


Mixam albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se amesteca faina, praful de copt, nucile si cacaoa si se amesteca cu crema de galbenusuri. Adaugam si albusurile spuma, amestecand usor. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem aprox.20 minute. Cand este gata copt, lasam la racit .


Pentru crema, introducem la cuptor timp de 5 minute nucile, apoi le macinam. Avem grija sa nu se arda, devin amare. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul si esenta de rom. Peste cele 200 ml de cafea (rece) adaugam nuca macinata si amestecam usor. Rezulta o crema mai fluida care se amesteca cu untul batut spuma.


Acum revenim la blat, care intre timp s-a racit. Peste acesta se pune jumatate din crema de nuca, iar deasupra piscoturile trecute prin cafea. Adaugam si restul de crema si nivelam .


Ptr. glazura punem la foc mic ciocolata, uleiul (sau untul) si apa si amestecam pana se topeste si se obtine o crema lucioasa.


Se intinde glazura peste prajitura, dupa care se introduce prajitura la frigider pentru cateva ore bune.


Pentu cei care iubesc cafeaua merita incercata !


 

TIPS-URI

1

cafeua trebuie sa fie rece ( chiar daca am mai spus-o) nu strica sa mai mentionez acest aspect .

2

eu am asamblat prajitura tot in tava in care am copt blatul, deoarece nu am avut rabdare sa se racesca cafeua ceea ce a dus la topirea untului si a iesit mult prea lichida crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea by Laura Sava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (11)

getix 1

23.03.2013, 20:13

Buna seara la fete si baieti ! multumesc pt aprecieri, va asigur ca este o bunatate de prajitura, poopici!

- TABITA - 1

25.04.2013, 14:27

getix 1

08.05.2013, 17:42

merci Tabita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29