Prajitura paradis ( varianta mea)

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 28 Feb 2010 | 6148 vizualizari

 

aceasta prajitura se gaseste in comert, dupa cum bine stiti, dar va pot asigura ca este delicioasa, cu un gust dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu ingrediente pentru aceasta prajitura de la Dr.oetker, pe langa aceasta ne mai trebuie:
  • un blat de tort ( folosesc blat de tort deoarece blatul facut din biscuiti nu-mi place cum iese, dar dak vreti sa incercati va trebuie:
  • 70 ml compot de ananas(7 linguri)
  •  50 g unt
  • pentru crema:
  • 200 ml smantana rece cu 15% grasimi,
  • 150 g iaurt rece 4,4%grasime,
  • 200 ml apa rece,
  • 100 g ananas din compot
  •  pentru decor:
  • 50 g ananas din compot,
  •  un kiwi
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura paradis ( varianta mea):

In cazul in care faceti cu biscuiti, acestia se piseaza in robotul de bucatarie. Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70ml compot . Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.



Biscuitii se pun in forma existenta in cutie, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine. Blatul din biscuiti se da la rece pana se face crema.



Daca faceti cu blat de tort, acesta se insiropeaza cu zeama de la compot.



Se taie cubulete fructele pentru crema si se pun la scurs intr-o farfurie. Separat intr-un vas pentru mixer se pune praful de crema, smantana de la frigider si apa rece si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi se adauga si iaurtul de la frigider, apoi se mai mixeaza 30 de secunde.Din crema se pun cateva linguri peste blat, apoi se pune ananasul si restul de crema si se netezeste cu o lingura. Peste crema se orneaza cu ananas si kiwi.



Intr-un vas se fierb 300ml de apa, apoi se iau de pe foc si se adauga praful pentru jeleu. Compozitia se omogenizeaza bine si se raceste mestecand continuu cu o lingura timp de 5 minute. Jeleul putin caldut se rastoarna peste prajitura.



Dupa preparare , se da prajitura la frigider pentr 3 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura paradis ( varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

28.02.2010, 14:56

yami

elena1988 1

12.03.2011, 14:35

Cris2711 1

20.07.2011, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Prajitura duet cu fructe