Desert matcha cheesecake

de oanapl in Prajituri, 6 Sep 2021 | 2777 vizualizari

 

retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • pentru bază cheesecake:
  • 180 g biscuiţi
  • 90 g unt
  • -pentru umplutură:
  • 700 g brânză de vaci
  • 180 g zahăr măcinat
  • 300 g smântână fermentată cu minim 30% grăsime
  • 250 g smântână pentru frişcă
  • 3 ouă
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 păstaie vanilie sau esență de vanilie
  • 2 linguri pudră matcha
  • pentru ornat:
  • afine
  • fistic
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert matcha cheesecake:

Rupi biscuiții în bucăți, după care îi macini fin într-un robot. Topești untul și îl torni peste biscuiții măcinați. Amesteci totul bine.
Tapetezi cu hârtie de copt, o formă cu diametrul de 20 cm, atât pe fundul formei cât şi pe pereţii. Torni amestecul de unt și biscuiți în interior, după care cu ajutorul unui pahar presezi biscuiții. Dai blatul la frigider și pregătești umplutura.

Pui brânza şi zahărul, într-un bol puţin mai mare şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adăugi smântâna fermentată și omogenizezi.
Adăugi smântâna pentru frişcă și omogenizezi.
Ouăle le adăugi pe rând, omogenizând foarte bine, după fiecare ou.
Adăugi vanilia și omogenizezi.
Adăugi amidonul de porumb și omogenizezi.

Împarți compoziția în mod egal în 2 castroane. Într-unul dintre castroane adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine (poți să strecori compoziția din nou).
Adaugi câte o lingură din crema de brânză în centrul formei și alternezi cele 2 creme, până la terminarea lor.

La final nivelezi cheesecake-ul lovind tava de masă.

Așezi tava într-o tavă rotundă normală (vas termorezistent). Aceste două tăvi le pui în tava de la cuptor, în care vei turna apă fierbinte, cam de un deget.

Coci primele 30 minute, la 180 grade Celsius, static (fără ventilație), următoarele 30 minute, la 150 grade Celsius, static. Oprești cuptorul şi mai lași cheesecake-ul pentru alte 30 minute, cu ușa închisă. După cele 30 minute, întredeschizi uşa cuptorului şi îl lași să se răcească complet.
Este esenţial să nu deschidem deloc uşa cuptorului până în ultima fază. Şocul termic, vă poate oferi un cheesecake cu aspect de cauciuc dezumflat.

Când s-a răcit complet, este musai să o dai măcar câteva ore la frigider, înainte să o scoți din formă.

Ornezi cu afine și fistic tocat mărunt, după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert matcha cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bombite cu visine