Choix a la creme

de barcaurobertina in Prajituri, 25 Iul 2009 | 4467 vizualizari

 

Super delicios!

 

INGREDIENTE

  • 50g unt
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina
  • margarina pt uns tava
  • 2 oua

         Umplutura:

  • 3 foi gelatina alba
  • 250g  frisca
  • 1 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml lichior de oua
  •  2 lg dulceata de caise
  • 1 conserva compot de caise(425 ml)
  • hartie de copt
  • seriga cu dispozitv stea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choix a la creme:

Se pun la fiert 125 ml apa cu sare si cu unt. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe fundul oalei.


Se transfera aluatul intr-un castron se adauga cate un ou, si se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin.


Se introduce aluatul intr-o seriga cu dipozitiv stea si se construiesc 12 gogosi din aluat pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.


Spatiile dintre acestea se stropesc cu apa. Se introduce tava in cuptor si se coace cca 25 min


Imediat ce au fost scoase, gogosilor li se taie capacelul si lasa sa se raceasca.


Umplutura:


Se inmoaie gelatina in apa rece. Se bat bine frisca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se scurge gelatina si se amesteca cu lichiorul de oua. Se adauga la frisca, se amesteca si se lasa putin la rece. Se incalzeste dulceata de caise intr-un ibric si se da prin strecuratoare.


Se ung capacele cu dulceata.


Se scurg caisele din conserva si se asaza in mijlocul fiecarei gogosi cate doua jumatati de caisa. Restul de caise taie felii. Crema de frisca cu lichior de oua se introduce intr-o punga cu dispozitiv stea si se umple fiecare gogoasa cu frisca. Peste frisca se asaza felii de caisa. Capacelul gogosii se asaza usor peste frisca.


Se servesc proaspete. POFTA BUNA!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choix a la creme" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lau 1

22.05.2012, 15:02

la multi ani

Bunica 1

22.05.2013, 08:41

La multi ani!

miki_a 1

22.05.2015, 09:02

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Choux a la crème ( Mini Eclere)