Choux a la crem

de ralu_ca in Prajituri, 14 Apr 2013 | 3313 vizualizari

 

Sunt preferatele mele, este pentru prima data cand le fac eu, dar prima oara am mancat acum 20 de ani..cand eram studenta...

 

INGREDIENTE

  • gogosele:
  • 300 ml apa
  • 1/2 pachet unt
  • 1 cana si jumatate faina
  • 4 oua
  • crema vanilie:
  • 3 oua
  • 1,5 l lapte dulce
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie
  • glazura:
  • 3 lingurite de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri de lapte dulce
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la crem:

Pentru inceput am preparat crema de vanilie: intr-o cratita potrivita am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi faina si laptele. Le-am pus pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba. Am mai lasat inca 5 minute sa fiarba, bineinteles amestecand continuu pt a nu se lipi. Am lasat-o la racit, dupa care am adaugat zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Intr-o cratita am pus la fiert untul cu apa. Cand au inceput sa fiarba am adaugat faina, amestecand continuu si am obtinut un aluat care se dezlipeste de cratita. Am mai amestecat cateva minute, tot pe foc, pentru a se mai usca compozitia. Am dat la o parte cratita lasand amestecul sa se racoreasca, dupa care am inceput sa incorpozez ouale, unul cate unul.(Oul se adauga dupa ce se incorporeaza cel dinainte foarte bine in compozitie).


Cratita se introduce pentru aproximativ 1 ora la frigider.


Intre timp pregatim tavile cu hartie de copt. Cu o lingura potrivita incepem sa facem gramajoare ( nu prea mari ) pentru ca ele cresc destul de mult.


Tava se introduce la cuptorul care deja a fost incalzit si in appox 25 min gogoselele sunt gata.


Dupa ce s-au racit le taiem pe o parte si le umplem cu crema de vanilie, iar pe deasupra turnam glazura ( intr-un ibric am pus ingredientele si la foc mic lasam sa se formeze glazura )


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la crem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

caramelita 1

14.04.2013, 23:05

....ce gramaj are cana?

MotanLaOale 1

15.04.2013, 09:18

ralu_ca 1

15.04.2013, 21:07

o cana normala de apa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata