Prajitura Boema cu cafea

de Lavinia in Prajituri, 2 Aug 2014 | 7427 vizualizari

 

Un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 3 linguri de cacao
  • 2 lingurite ness

Sirop:

  • 350 ml apa
  • 1 lingurita ness
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura esenta de rom

Crema 1:

  • 300 g mascarpone
  • 3 linguri de zahar
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida

Crema 2:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 plic crema de brandy si cafea Dr Oetker
  • 2 linguri de zahar

Crema de frisca:

  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura mascarpone
  • 1 lingura de zahar

Decor:

  • boabe de cafea(optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema cu cafea:

Blat:


Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare iar zaharul s-a topit. Am adaugat pe rand,laptele,galbenusurile si uleiul. Faina am amestecat-o cu praful de copt iar cacaua am amestecat-o cu nessul ,esenta de vanilie si putina apa pana a devenit ca o crema. Am adaugat peste compozitia de oua ,faina si crema de cacao amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 25-30 de minute(testul scobitorii) Am lasat blatul la racit apoi l-am taiat in doua. Am fiert apa cu zaharul si nessul aprox 5 minute. Am lasat siropul la racit apoi am adaugat esenta de rom.


Crema de ciocolata si mascarpone:


Intr-o craticioara am pus ciocolata cu frisca lichida pe foc mic amestecand continuu pana s-a topit complet ciocolata. Am lasat ciocolata la racit pana s-a intarit si a devenit cremoasa. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra 2-3 minute. Am adaugat lingura cu lingura din crema de ciocolata peste mascarpone mixand bine pana am obtinut o crema fina.


Am insiropat primul blat ,am pus crema de ciocolata si mascarpone si am nivelat bine. Peste crema am pus celalalt blat pe care l-am insiropat in prealabil. Am presat usor si am acoperit prajitura cu o folie. Am dat prajitura la rece peste noapte.


Cu ajutorul unui cutit bine ascutit trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura in bucati potrivite.(aprox 18 bucati)


Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare bucata. Am dat din nou prajiturile la rece pana s-a intarit glazura. Intre timp am preparat celalalte creme.


Crema de cafea si brandy:


Intr-un bol am pus laptele,frisca lichida,zaharul si praful de crema. Am mixat bine pana am obtinut o crema tare si pufoasa.


Crema de frisca:


Am mixat frisca lichida cu smanatana,mascarponele si zaharul pana s-a intarit . Cu ajutorul unui posh am spritat pe fiecare praijtura cate un mot generos de crema de cafea si unul de frisca.


Am decorat prajiturile cu boabe de cafea si le-am tinut la rece pana in momentul servirii.



 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de 35/25 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Lavinia 1

04.08.2014, 18:44

Dia

Panacris 1

13.08.2014, 18:11

Chiar deliciu!

kytz 1

31.12.2016, 14:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema Inka