Tartă de mere cu dulceaţă

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 2591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi
  • dulceaţă (eu am avut din producţie proprie de gutui cu citrice)
  • frişcă
  • 6 linguri cu zahăr brun pentru caramel
  • Pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit şi răcit
  • circa 200-250 g faina
  • 150 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de mere cu dulceaţă:

Într-o cratiţă se pune la topit zahărul brun.



Când s-a topit zahărul se întinde pe pereţii vasului, cum facem la crema de zahăr ars, şi lăsăm să se racească.



Prepararea aluatului:



Ouăle se bat cu zahărul vanilat până-şi dublează volumul.



Untul se amestecă cu zahărul şi se pune peste ouăle bătute.



Se amestecă bine şi se pune făina, se amestecă de jos în sus.



Aluatul trebuie să fie puţin mai consistent faţă de cel de chec.





Merele se scobesc, se taie-n două şi se aşează în cratiţa cu zahărul caramel.



Peste mere se toarnă aluatul şi se bagă cratiţa la cuptor, la foc mediu.



Se lasă până se coace, se face testul cu scobitoarea.



După ce o scoateam, o răsturnăm pe o farfurie şi ungem cu dulceaţă.



Se lasă la răcit si apoi se ornează cu frişcă.





Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de mere cu dulceaţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ionix 1

28.05.2010, 07:27

nu mai este a fost facuta acum doua saptamani

Rocsi 1

28.05.2010, 11:10

sper k te-ai gandit si la mine knd ai facut

mena29 1

01.06.2010, 11:11

+ 5 furcu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi