Tartă de mere cu dulceaţă

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 2285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere verzi
  • dulceaţă (eu am avut din producţie proprie de gutui cu citrice)
  • frişcă
  • 6 linguri cu zahăr brun pentru caramel
  • Pentru aluat:
  • 3 ouă
  • 100 g unt topit şi răcit
  • circa 200-250 g faina
  • 150 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă de mere cu dulceaţă:

Într-o cratiţă se pune la topit zahărul brun.



Când s-a topit zahărul se întinde pe pereţii vasului, cum facem la crema de zahăr ars, şi lăsăm să se racească.



Prepararea aluatului:



Ouăle se bat cu zahărul vanilat până-şi dublează volumul.



Untul se amestecă cu zahărul şi se pune peste ouăle bătute.



Se amestecă bine şi se pune făina, se amestecă de jos în sus.



Aluatul trebuie să fie puţin mai consistent faţă de cel de chec.





Merele se scobesc, se taie-n două şi se aşează în cratiţa cu zahărul caramel.



Peste mere se toarnă aluatul şi se bagă cratiţa la cuptor, la foc mediu.



Se lasă până se coace, se face testul cu scobitoarea.



După ce o scoateam, o răsturnăm pe o farfurie şi ungem cu dulceaţă.



Se lasă la răcit si apoi se ornează cu frişcă.





Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de mere cu dulceaţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ionix 1

28.05.2010, 07:27

nu mai este a fost facuta acum doua saptamani

Rocsi 1

28.05.2010, 11:10

sper k te-ai gandit si la mine knd ai facut

mena29 1

01.06.2010, 11:11

+ 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caramel si ciocolata