Choux a la crem

de Laly in Dulciuri, 18 Apr 2010 | 8592 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUATUL PENTRU GOGOSI:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • un praf de sare

CREMA:

  • un plic de budinca de vanilie
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la crem:

Pentru gogosi:se pune apa cu uleiul si praful de sare pe foc.


Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se mesteca pana se incorporeaza toata faina.


Se pune din nou pe aragaz si se mai mesteca putin pana se desprinde de pe vas.


Se lasa sa se mai raceasca putin,si cand este inca calduta (nu fierbinte) se adauga ouale unul cate unul,mestecand dupa fiecare.


Se pun cu spritul sau cu lingura gramajoare in tava tapetata hartie de copt.


Se dau la cuptor la foc mare la inceput pana se umfla,apoi se da focul mic.


Se coc pana se rumenesc usor.


CREMA:se prepara conform instructiunilor de pe plic.


Se umplu mai intai cu creama de vanilie,apoi se pune frisca.


Se orneaza cu zahar pudra sau dupa preferinta ori imaginatia fiecaruia.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la crem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

coco 1

19.04.2010, 12:55

compozitia este pt. cate persoane?

Laly 1

19.04.2010, 22:53

Pai nu stiu pentru cate persoane.Familia mea este numeroasa cand vine vorba de ceva dulce,asa ca eu triplez poritiile.Ies o multime.

nadina73 1

20.08.2010, 00:31

nici aici nu am pus furcileoare ce am facut ?cred ca eram indragostitale-am lasat acuma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat