Choux a la creme

de Dea_Dea in Prajituri, 16 Mai 2013 | 3659 vizualizari

 

Un dulce minunat!!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 125 ml apa
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • CREMA 1:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml frisca
  • CREMA 2:
  • 100ml frisca
  • GLAZURA
  • 50 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Aluatul


Apa cu untul, sarea si zaharul se pun pe foc , cand clocotesc se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe vas. Se lasa la racit. Cand este rece se amesteca cu ouale, care le punem pe rand si le incorporam. Se pune hartie de copt in tava, se formeaza gramajoare cu lingura si se dau la foc mai mare 25-30 minute. Apoi se scot si se lasa la racit.


CREMA 1


150 ml lapte se pun pe foc cu zaharul si esenta de rom. Amidonul si cacaoa se dizolva in castron cu 50 ml lapte. Cand clocotesete laptele de pe foc se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa si se lasa la racit. Frisca se bate si se amesteca cu crema rece.


CREMA 2


Se bate frisca.


GLAZURA:


Ciocolata si frisca se pun pe foc pana se omogenizeaza.


Se taie gramajoarele in doua, se pune crema de ciocolata , frisca , capacelul si se glazureaza.


SA AVETI POFTA!!


 

TIPS-URI

1

Se poate folosi budinca de ciocolata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

laura2002 1

23.05.2013, 21:34

si mie 1, 2...

Zambareata 1

24.05.2013, 13:42

vaaiiii de papilele mele gustative,ai mila de ele!!!buhne,bune rau de tot

babi5 1

20.08.2013, 13:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème