Prajitura cu morcovi si ghimbir

de Irina in Prajituri, 3 Feb 2014 | 14785 vizualizari

 

Am inceput ziua cu o bunatate de suc de morcov si mar. Pentru ca imi ramasese destula pulpa de morcov si de mar m-am gandit ca ar fi pacat sa le arunc si uite asa mi-a venit ideea sa fac o prajitura. Am luat la rand retetele noastre si dupa cateva intrebari ajutatoare m-am decis si cum sa o fac.
Ma asteptam sa-mi placa prajitura, nici nu-mi imaginam altfel, dar m-a surprins totusi gustul ei deosebit , felul in care s-au combinat aromele dulci ale morcovului si marului cu aroma usor picanta a ghimbirului. Sa mai adaug si un praf de scortisoara si putina nuca si ... gustul e desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • pulpa de la 3 morcovi si 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 75 ml ulei de samburi de struguri
  • 50 g nuci tocate
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ghimbir:

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde.

Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare. 

Urmeaza morcovul ras, ghimbirul si nucile tocate. Am omogenizat amestecul si l-am turnat intr-o forma dreptunghiulara de silicon.

Am pus forma in cuptor pentru aproximativ 45 minute, la 180 grade. Nu o lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana usor umeda la interior.

Dupa ce s-a racit putin, am taiat prajitura si am pudrat-o cu zahar. Am folosit tot zahar brun.

Va poftesc sa o incercati si voi, nu veti regreta nici o clipa! :) 

TIPS-URI

1

in loc de pulpa de morcov si mar puteti pune direct morcov si mar date pe razatoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

simona72 1

05.02.2014, 11:12

Ce culoare superba are!! Si eu am zis sa incerc prajitura cu morcovi, reteta vazuta tot aici pe la bucatarasi!

xana 1

08.02.2014, 11:55

Delicioasa!!

LidiaChivu 1

06.03.2014, 22:59

Ingenioasa si de incercat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada Krantz