Choux a' la creme

de dariadeea in Prajituri, 23 Mai 2013 | 1385 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chou-uri

  • 6 oua
  • 300 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 200 g faina
  • sare.zaharPentru crema:
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 200 g faina
  • 750 g lapte
  • esenta vanilie

200 g frisca pentru decor zahar pudra,capsuni (optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a' la creme:

Intr-o craticioara am pus la fiert apa,uleiul, un praf de sare si unul de zahar.


Cand a inceput sa fiarba am pus toata faina(dintr-o data) si am amestecat repede cu o lingura de lemn pana se incorporeaza toata.Am amestecat aluatul bine cam 5 min pana se desprinde usor de pe marginile craticioarei.Am lasat la racit dupa care am pus ouale pe rand,amestecand foarte bine.Fiecare ou se pune dupa ce s-a incorporat bine cel dinaintea lui.


Am pus compozitia intr-un cornet si am format choux-uri pe o tava tapetata cu hartie de copt(ca niste gogosele).Am lasat spatiu intre ele,deoarece cresc la copt.Le-am dat la cuptor preincalzit la foc mare pentru 20 min.Am micsorat apoi flacara si am mai lasat 10 min, dupa care inca zece cu usa cuptorului intredeschisa.Verificati cu o scobitoare daca sunt gata.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.Dupa ce s-au racit le-am taiat cate un capacel.


Pentru crema am batut cele 4 oua,le-am amestecat cu zaharul si cu vanilie.Le-am batut bine pana am obtinut o compozitie fina,apoi am incorporat faina si laptele un pic caldut.Am pus vasul la baie de aburi pana s-a ingrosat crema si nu s-a mai simtit gust de faina.Am luat de pe foc si am lasat la racit.


Gogoselele le-am umplut cu crema,am pus un strat de frisca deasupra si apoi am asezat capacelul.Am presarat deasupra un pic de zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a' la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

23.05.2013, 23:47

dariadeea 1

24.05.2013, 15:51

- TABITA - 1

25.05.2013, 22:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini checulete in coji de oua