Prajitura intoarsa

de Laly in Prajituri, 12 Mar 2012 | 8502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOI:  
  • 400 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 200 gr gem de prune
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 300 gr nuca macinata
  • 8 oua
  • 200 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat sau o esenta de vanilie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura intoarsa:

1.Prima data preparam folile.Amestecam faina si untul,adaugam zaharul pudra,praful de copt,oul si smantana.Framantam aluatul bine pana se incorporeaza toate ingredientele si il impartim in doua.Intindem fiecare foaie cu sucitorul .


2.Punem prima foaie in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste foaia din tava intindem un strat de gem de prune (este mai acrisor).


3.Pentru umplutura:separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu cu zaharul adaugat lingura cu lingura pana cand acesta nu se mai simte.Adaugam galbenusurile,nuca si vanilia si mestecam cu o lingura de jos in sus.Turnam acest amestec peste gem si acoperim cu ce-a de-a doua foaie.Perforam cu o furculita din loc in loc.Coacem circa 40 de minute,sau pana devine usor aramie la suprafata.


4.Dupa ce s-a copt prajitura se lasa sa se raceasca in tava,apoi se taie,se intorc bucatile si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura intoarsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Laly 1

12.03.2012, 20:56

Danuta pup dulce

Laly 1

12.03.2012, 20:57

Diana pup

VasileToca 1

20.10.2013, 18:33

arată bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu gem si bezea de nuca