Churros

de adasev12 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 4458 vizualizari

 

sunt un fel de gogosi, fara dospire....
reteta o am din Spania...acu cu spaniola ce-o stiu eu, nu am reusit sa traduc titlul, asa ca am lasat asa...poate vreun bucataras mai bun ca mine la spaniola poate sa-mi spuna si mie cum s-ar traduce...

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte gras( eu am folosit de vaca, de casa)
  • 125 g margarina( reteta era cu unt)
  • 130 g faina
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar( retea prevedea 1,mie-mi place mai dulce)
  • o vanilie
  • 2 lg zahar pudra+ o lg-ita scortisoara pt pudrat
  • ulei de floarea soarelui pt prajit
  • 2 oua mari ( sau trei mai mici)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva  bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot.

Se ia de pe foc, se toarna toata faina odata si se amesteca energic, sa nu faca cocoloase, o sa rezulte o compozitie omogena, legata.

Se amesteca in ea pana la racire, apoi se adauga pe rand, cate unul ouale, amestecandu-se dupa fiecare.

Se incinge uleiul in cratita, aluatul se trece intr-un posh ( eu nu am, asa ca am folosit o punga tare, la care i-am taiat un colt) si se toarna aluatul ca niste bastonase in ulei fierbinte.

Se prajesc la foc moderat spre iute...pe abele parti.

Se scot pe un prosop absorbant. sunt cam uleioase si asa raman.

Dupa ce se racesc se pudreaza cu zaharul amestecat cu scortisoara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sidy 1

14.05.2013, 08:09

Buuuuuune, bunute !

danakarin 1

14.05.2013, 08:22

Si eu sunt pe cale sa fac, chiar m-am intors din Spania si m-a luat pofta.... mai ales in combinatie cu cicolata lichida...

marianascarlat 1

14.05.2013, 09:05

O sa incerc neaparat! Mie imi plac preparatele cu coca oparita!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Churros