Churros

de adasev12 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 2526 vizualizari

 

sunt un fel de gogosi, fara dospire....
reteta o am din Spania...acu cu spaniola ce-o stiu eu, nu am reusit sa traduc titlul, asa ca am lasat asa...poate vreun bucataras mai bun ca mine la spaniola poate sa-mi spuna si mie cum s-ar traduce...

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte gras( eu am folosit de vaca, de casa)
  • 125 g margarina( reteta era cu unt)
  • 130 g faina
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar( retea prevedea 1,mie-mi place mai dulce)
  • o vanilie
  • 2 lg zahar pudra+ o lg-ita scortisoara pt pudrat
  • ulei de floarea soarelui pt prajit
  • 2 oua mari ( sau trei mai mici)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros:

Apa, laptele, margarina, zaharul , vanilia si praful de sare se pun pe foc mic si se amesteca pana se dizolva bine margarina si se infierbanta compozitia, fara a da in clocot.


Se ia de pe foc, se toarna toata faina odata si se amesteca energic, sa nu faca cocoloase, o sa rezulte o compozitie omogena, legata.


Se amesteca in ea pana la racire, apoi se adauga pe rand, cate unul ouale, amestecandu-se dupa fiecare.


Se incinge uleiul in cratita, aluatul se trece intr-un posh ( eu nu am, asa ca am folosit o punga tare, la care i-am taiat un colt) si se toarna aluatul ca niste bastonase in ulei fierbinte.


Se prajesc la foc moderat spre iute...pe abele parti.


Se scot pe un prosop absorbant. sunt cam uleioase si asa raman.


Dupa ce se racesc se pudreaza cu zaharul amestecat cu scortisoara.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Churros" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sidy 1

14.05.2013, 08:09

Buuuuuune, bunute !

danakarin 1

14.05.2013, 08:22

Si eu sunt pe cale sa fac, chiar m-am intors din Spania si m-a luat pofta.... mai ales in combinatie cu cicolata lichida...

marianascarlat 1

14.05.2013, 09:05

O sa incerc neaparat! Mie imi plac preparatele cu coca oparita!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Churros