Churros cu apa de flori de portocale

de Doralinda in Dulciuri, 7 Iun 2013 | 4618 vizualizari

 

Odata cu achizitionarea robotului KitchenAid, mi s-a oferit si o carte de bucate, mare tare si am rasfoit-o din curiozitate sa vad ce contine, dar nu eram singura, ci si cu fetita cea mica care e o devoratoare de acest desert spaniol, asa ca, imediat cum l-a vazut, mi-a cerut sa il fac! Ma cam indoiam sa iasa asa cum le gasesc de cumparatat (doar de 2 ori pe an le gasesc aici, de ziua printului si de craciun) dar am ramas surprinsa sa vad ca mananca cam tot! Deci......a trecut de juriu! Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • jumatate lingurita scortisoara pudra
  • jumatate lingurita sare
  • 1 ou
  • 320 ml de lapte
  • 2 linguri de apa de flori de portocale (cred ca veti gasi la raionul ptr aniversare)
  • ulei vegetal ptr prajit
  • Nutella
  • 100 gr zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu apa de flori de portocale:

Cerneti faina si puneti-o direct in bolul de la mixer adaugand si scortisoara cu sarea. Faceti o gaura in mijloc, bateti oul cu 250 ml de lapte si varsati in gaura de la faina si amestecati la o viteza mica la inceput, apoi adaugati laptele ramas si mixati la o viteza medie pana obtineti o compozitie omogena si usor de manevrat.

Puneti compozitia intr-o punga speciala cu cornet de cca 1 cm (sau seringa cu forme ptr frisca de tort). Incalziti bine uleiul 190 C daca aveti friteuza, si puneti din compozitie lasand sa se prajeasca cca 4-5 min, pana vedeti o culoare frumoasa aurie, apoi scoateti si asezati intr-o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie ptr a absoarbe uleiul.

Le stropti imediat cu apa de floare de portocale si presarati zahar deasupra. Se pot servi asa sau cu nutella. 

TIPS-URI

1

In loc de nutella, puteti sa faceti o crema voi si anume aveti nevoie de 150 gr ciocolata neagra si 100 ml smantana, dati prin razatoare ciocolata si puneti intr-un bainmarie. Smantana o incalziti pana ajunge la prima fierbere apoi o varsati deasupra la ciocolata, lasati cca 2 min si apoi amestecati. Inainte de a o servi, lasati-o sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu apa de flori de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

07.06.2013, 16:43

nilgun 1

11.09.2013, 22:39

daaa.in Spania la mare cautare...cu ciocolata dimineata la cafea in toate barurile...am fost in concediu acolo si am servit asa

Doralinda 1

12.09.2013, 01:05

Nilgun si la noi aici se mananca destul de des! Sunt buni de tot, doar sa nu te gandesti la dieta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Churros