Fondant cu Nutella și ciocolată albă

de Papalapap in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 1763 vizualizari

 

Când vrei să te răsfeți cu ceva dulce, un singur lucru e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, și anume o prăjitură cu două tipuri de ciocolată! Tocmai de aceea Papalapap îți propune azi un delicios fondant cu Nutella și ciocolată albă, mariaj care funcționează de minune, spre deliciul celor mai exigente papile gustative. Iar dacă mai ai dubii, îți spunem doar atât: Pentru a-ți prezenta această rețetă, am tras cu ochiul în caietul cu rețete al bunicii… din Franța.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 2 ouă
  • 300 g de Nutella
  • 12 pătrățele de ciocolată albă
  • un cubuleț de unt + o lingură de făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant cu Nutella și ciocolată albă:

Începe prin a încălzi cuptorul timp de 10 minute la 200oC. Unge cu unt 6 forme mici de brioșe (1), apoi tapetează-le cu un strat subțire de făină (2). Într-un vas încăpător, amestecă Nutella cu cele 300 de grame de făină și ouăle (3).


Vei obține o compoziție bine legată și lipicioasă (4). Umple formele, strecoară în fiecare câte două pătrățele de ciocolată albă (5), apoi bagă-le la cuptor timp de 10 minute la o temperatură de 200 oC. Când timpul s-a scurs, lasă-le să se răcească puțin pe o grilă metalică (6), înainte de a le răsturna pe un fund de lemn sau direct în farfuria unde le vei servi.

 

TIPS-URI

1

Savurează fondantul cu Nutella cald sau rece, simplu sau acompaniat de frișcă sau înghețată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant cu Nutella și ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

25.11.2014, 14:55

Ce bine arata!

babi5 1

26.11.2014, 16:54

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:23

arata de milioane

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Creme-Ole