Ciabatta cu masline

de Sylvia in Piine, 1 Feb 2010 | 10673 vizualizari

 

Imi place aceasta reteta de paine italineasca , e pufoasa si gustoasa si se pastreaza foarte bine. Am adaptat reteta care o faceam adaugand si o ligura de gris, asa cum am vazut pe un site italian la o reteta traditionala.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de faina alba tip 55,
  • 150  grame faina integrala,
  • o lingura de gris,
  • 50 grame de masline negre tocate marunt, 
  • 300 ml de apa ( eventual se mai adauga faina daca aluatul iese prea moale depinde de faina si de umiditatea din aer ) ,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 25 grame de drojdie proaspata,
  • o lingurita sare si o jumatate de miere sau zahar brun .
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta cu masline:

   Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.

   Am adaugat maslinele la aluat si am lasat sa dospeasca programul complet la masina. Modelam apoi ciabatta, are o forma specifica lunga si mai plata, fara sa o crestam deasupra. Eu am mai lasat-o sa dospeasca 20 de minute.

 Se coace  pentru 30 de minute in cuptorul incins in pealabil la 220 de grade, este gata atunci cand are o crusta aurie. Eu pun mereu tava la jumatatea cuptorului si sub ea pun o tava cu 250 ml de apa, iese painea mai crocanta si nu se arde niciodata.

  Se lasa la racit pe un grill, este ideala si pentru tartinat are o aroma deosebita, sper ca v-am facut pofta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Brindusa 1

01.02.2010, 17:03

si ce pofta! Mie imi place mult ciabatta.

Oana 1

01.02.2010, 17:30

Si mie imi place! Arata suuper!

Sylvia 1

01.02.2010, 18:19

E foarte buna si aromata, eu mai fac si cu rosii uscate conservate in ulei o sa pun si reteta aceea. Mai au italienii o paie bestiala, paine Toscana ii zice am macat de cateva ori si mi-a ramas in minte dar nu stiu exact cum se face .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu ulei de masline si rozmarin