Poğaça cu ayran

de Giana in Piine, 20 Mai 2014 | 34364 vizualizari

 

Se pregatesc foarte usor intr-un timp foarte scurt.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml ayran (http://www.bucataras.ro/retete/ayran-51692.html) sau iaurt mai apos/sana
  • 50 g unt topit
  • 1 ou (albusul se foloseste in aluat iar galbenusul pentru uns chiflele deasupra)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g branza
  • 100 g cascaval
  • 7-8 crengute de patrunjel
  • 5 crengute de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poğaça cu ayran:

Se separa galbenusul de ou de albus, galbenusul se va folosi pt uns pogacelele. Verdeata se toaca marunt. Branza si cascavalul se dau prin razatoarea mica.


Intr-un bol mare punem faina, in mijloc se presara bicarbonatul peste care picuram zeama de lamaie. Se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, daca este nevoie se mai poate adauga putina faina. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini.


Se formeaza bilute din aluat pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, lasand putin spatiu intre ele. Ungem bilutele cu galbenus de ou si introducem tava in cuptorul incins la 180`. Timp de coacere maxim 25-30 minute, in functie de tipul de cuptor.


Se servesc calde sau reci langa un pahar de ayran sau ceai.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu ayran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Giana 1

21.05.2014, 09:17

Va multumesc si va invit sa incercati

silvi0ara 1

21.05.2014, 18:01

Pushaa 1

23.05.2014, 15:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa