Pogacele cu branza grasa -Pogácsa

de MOKUSKA in Prajituri, 21 Sep 2014 | 9254 vizualizari

 

Este o reteta de la bunica mea, pe care o pregatesc cu mare drag de fiecare data cand fac rost de branza 100% de casa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba 000
  • 400 g branza foarte grasa (eu am folosit burduf de oaie)
  • 500 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 ligurita de sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 2 galbenusuri pentru uns aluatul
  • 2 galbenusuri si 1 lingura de smantana pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu branza grasa -Pogácsa:

Frecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si lasam la rece 20-30 minute.

Aluatul intarit intindem pe masa de lucru tapetata cu faina cam de 1 cm. Cele doua galbenusuri de ou le batem cu praf de sare.

Jumatate din aluatul intins ungem cu ajutorul unei pensule cu galbenus, cu cealalta jumatate acoperim. Mai departe, jumatate din aluatul impaturit ungem cu ou si impaturim de 2 ori (vezi poza 8). Lasam aluatul sa se odihneasca impaturit 30 minute la loc

ferit de curent si calduros, dupa care intindem pe masa tapetata cu faina fara sa il intorcem! Repetam actiunea de impaturit de 3 ori.

Dupa a treia impaturire intindem aluatul, decupam cu un pahar, ungem cu cele 2 galbenusurile batute cu smantana.

Le asezam in tavi si le mai lasam putin sa se odihneasca.

Pogacelele le coacem la foc mediu spre mare pana se rumenesc.(aprox. 20 minute)

TIPS-URI

1

aluatul sa nu il miscati din loc, ganditi-va ca este batut cu un cuie in masa de lucru!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu branza grasa -Pogácsa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza