Pogacele cu branza grasa -Pogácsa

de MOKUSKA in Prajituri, 21 Sep 2014 | 3079 vizualizari

 

Este o reteta de la bunica mea, pe care o pregatesc cu mare drag de fiecare data cand fac rost de branza 100% de casa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba 000
  • 400 g branza foarte grasa (eu am folosit burduf de oaie)
  • 500 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 ligurita de sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 2 galbenusuri pentru uns aluatul
  • 2 galbenusuri si 1 lingura de smantana pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu branza grasa -Pogácsa:

Frecam galbenusul cu sare, branza si unt pana devin o pasta. Treptat adaugam faina si drojdia zdrobita, omogenizam bine compozitia moale si putin lipicioasa. Acoperim cu o folie de plastic si lasam la rece 20-30 minute.


Aluatul intarit intindem pe masa de lucru tapetata cu faina cam de 1 cm. Cele doua galbenusuri de ou le batem cu praf de sare.


Jumatate din aluatul intins ungem cu ajutorul unei pensule cu galbenus, cu cealalta jumatate acoperim. Mai departe, jumatate din aluatul impaturit ungem cu ou si impaturim de 2 ori (vezi poza 8). Lasam aluatul sa se odihneasca impaturit 30 minute la loc


ferit de curent si calduros, dupa care intindem pe masa tapetata cu faina fara sa il intorcem! Repetam actiunea de impaturit de 3 ori.


Dupa a treia impaturire intindem aluatul, decupam cu un pahar, ungem cu cele 2 galbenusurile batute cu smantana.


Le asezam in tavi si le mai lasam putin sa se odihneasca.


Pogacelele le coacem la foc mediu spre mare pana se rumenesc.(aprox. 20 minute)

 

TIPS-URI

1

aluatul sa nu il miscati din loc, ganditi-va ca este batut cu un cuie in masa de lucru!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu branza grasa -Pogácsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

babi5 1

21.09.2014, 20:11

Rocsi 1

21.09.2014, 20:29

MotanLaOale 1

21.09.2014, 22:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza