Pogăci cu gem de gutui

de botcrina in Dulciuri, 30 Apr 2014 | 2273 vizualizari

 

Sunt foarte simple şi gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguri untură
  • 2 linguri zahăr
  • coajă rasă de la o jumatate de lămâie
  • 1/2 praf de copt stins cu putin oţet
  • făină cât cuprinde
  • 250 g gem de gutui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu gem de gutui:

Gălbenuşurile se freacă bine cu untura şi zahărul, apoi se adaugă smântâna, laptele şi restul ingredientelor.


Încorporăm făină cât cuprinde şi frământăm până obţinem un aluat omogen.


Lăsăm aluatul să se odihnească aproximativ 15 minute.


Întindem o foaie nu foarte subţire. Decupăm cu ajutorul unui pahar cercuri din aluat pe care le umplem cu gem de gutui şi apoi modelăm cu mâna sub formă de pogăci.


Punem hârtie de copt pe o tavă şi aranjăm pogăcile deasupra.


Încingem cuptorul la 180 de grade, apoi dăm tava la copt aproximativ 30 de minute.


Cân s-au rumenit frumos sunt gata, scoatem tava cu acestea din cuptor şi le aranjăm pe o tava.


Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot servi dimineaţa la ceai sau la cafea, dar şi ca atare pentru desert;

2

se pot pudra cu zahăr praf;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogăci cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

botcrina 1

30.04.2014, 12:07

Multumesc Irina!

botcrina 1

30.04.2014, 12:09

Multumesc Rocsi!

_Alina_ 1

30.04.2014, 12:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

6132 puncte

mihaelar63

5384 puncte

katty

4584 puncte

mirela0911

4320 puncte

Constelatialeu

4072 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Martisor
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu trei ardei tricolori si branzeturi

de RODIMUR 7

ieri la 21:41

Cartofi la cuptor gratinati cu cascaval

de Adi 4

ieri la 19:39

Salata a la Olivier, fara maioneza

ieri la 17:39

RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu branza grasa -Pogácsa