Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel - La multi ani, Rocs!

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Dec 2011 | 2177 vizualizari

 

Prea sarac desertul meu comparativ cu sufletul Roxanei, dar il dedic cu mare drag impreuna cu urarile mele de bine, sanatate si liniste. Mi-esti draga tare, fata buna! La multi ani! O reteta inspirata din cartea lui Gordon Ramsay.

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 150 gr faina (scria 100 dar eu zic ca e prea putin )
  • 25 gr cacao
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 oua
  • o lingura unt topit
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Crema Chantilly
  • 250 ml smantana grasa
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta vanile
  • -Caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel - La multi ani, Rocs!:

Intr-un bol marisor cernem faina impreuna cu cacaua. Facem o gropita in mijloc si adaugam zaharul, untul topit si racit, ouale batute usor si omogenizam. Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta, sarea si amestecam doar cat s-avem o compozitie omogena. Lasam compozitia la temperatura camerei timp de 30 minute.


Pentru crema batem smantana intr-un bol impreuna cu zaharul si esenta. Lasam la rece.



Intr-o tigaie antiaderenta topim putin unt. Luam cate un polonic din compozitie, punem in tigaie si miscam tigaia incat compozitia sa imbrace baza tigaii complet. Rumenim usor pe ambele parti.(mi-au iesit vreo 10 clatite)


Ungem cu un strat de crema jumatate de clatita, trecem cealalta jumtate peste si impachetam (sau simplu..rulam clatita). Picuram caramel sau sos de ciocolata si..pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao, crema Chantilly si caramel - La multi ani, Rocs!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

16.12.2011, 20:27

Multumesc Miha draga

Cris2711 1

17.12.2011, 14:36

toate dorintele tale sa ti se indeplineasca,imi esti tare draga si pup iar Gaby tie deasemenea pupici si imbratisari ca tare mai ai tu grija de noi

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged