Paine cu faina alba si tarate de grau

de mamaieelena in Piine, 19 Mar 2012 | 5660 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina alba
  • 150g tarate de grau
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 ligurita zahar
  • 650ml apa calduta
  • 100ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina alba si tarate de grau:

Am pus intr-un lighean de plastic jumatate din cantitatea de apa adaugand zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina amestecand cu un tel bine pana s-a omogenizat totul am lasat la crescut aproximativ 15 minute la loc cald adica in bucatarie fiind deja cald de la cuptor. Apoi am adaugat si restul de faina, ulei, taratele de grau, sare si restul de apa am amestecat bine obtinanad un aluat destul de vartos dar si usor moale. Am lasat la crescut pana s-a dublat volumul apoi pe masa de lucru am pus faina si am pus coca impartind-o in jumatati apoi in patru si dupa ceea in opt deci au rezultat 8 chifle pe care le-am pus in forma circulara in tava aragazului pe hartie de copt. Am lasat sa mai creasca inca 15 minute dupa care am pus tava in cuptor pentru 30 de minute se putea chiar si 40 de minute sa fie coaja mai tare desi este destul de rumenita. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina alba si tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Sim0na 1

19.03.2012, 13:24

Super arata! Voi incerca si eu reteta, imediat ce cumpar tarate de grau!

jolygina 1

19.03.2012, 15:00

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 19:03

ce fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare