Ciambellone marmorizzato

de Andreea Baraboi in Prajituri, 7 Mai 2014 | 15425 vizualizari

 

Este o prajitura care la noi se numeste CHEC . Prima oara am preparat-o in Italia si am 'furat ' retata de la o vecina unde am fost in vizita ! Este foarte econimica usor de facut si super delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar
  • rasatura de la o lamaie
  • 3 oua
  • 150 g unt
  • esenta vanilie
  • 220 g lapte
  • 400 g faina
  • un varf cutit de sare
  • unpraf de copt
  • 20 g cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambellone marmorizzato:

Intr-un recipient adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie  si ouale si lucram cu mixerul pana obtinem o crema spumoasa , adaugam untul si continuom sa lucram pana se omogenizeaza untul, apoi in aceiasi compozitie adaugam esenta de vanilie si laptele si continuom sa lucram . Unim faina si varful de sare .ATENTIE !! Faina se  amesteca putin cate putin  ca sa nu faca cocolease. Spre  final adaugam praful de copt si amestecam . 

Intr-o  tava  rotunda de cuptor  26 cm unsa cu ulei  si presuram  faina pt a nu se lipi rasturnam compozitia  cam  75 /% din ea. 

In  restul compozitiei adaugam cacaoa si amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos. 

La fel o adaugam in tava de copt si mergem tot  cercul tavei.Apoi cu un cutit amestecam cacaoa in compozitie dandu-i un aspect  frumos, 

Se da la cuptorul preincalzit la foc mic cel putin 45 minute . Testul se face cu scobitoarea . 

POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambellone marmorizzato" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt si nuca