Triunghiuri cu lamaie

de mirela0911 in Prajituri, 18 Oct 2011 | 1734 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3/4 cup faina alba
  • 3 lg zahar
  • 1/4 cup unt
  • 1 ou intreg
  • 1 albus
  • 2/3 cup zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lgt. coaja rasa de lamaie
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg apa
  • 1/4 lgt. praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu lamaie:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul. Untul se taie cubulete si se amesteca cu degetele pana devine un aluat sfaramicios. Se pune intr-o tava cu hartie de copt acest aluat si se apasa bine doar pe fundul tavii. Se da la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade.


Intre timp se mixeaza oul si albusul pana devin spumoase. Se adauga 2/3 cup zahar, faina, sucul de lamaie si apa si se mixeaza la viteza medie timp de 3 minute. Spre final se adauga praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna amestecul peste blatul fierbinte.


Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute sau pana ce marginile capata culoarea maronie deschis si mijlocul este facut (testul cu scobitoarea). Dupa ce se raceste se taie in patrate iar apoi in triunghiuri. Se poate presara zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

20.10.2011, 21:01

buna

kamy 1

20.10.2011, 23:21

buna tre' sa ma i fie

Bucataras Medi 1

31.10.2011, 08:17

interesant...................

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute