Cinnabon

de Alexa in Prajituri, 6 Dec 2009 | 8735 vizualizari

 

Am gasit in Mall Baneasa faimoasele Cinnabon si cum nu pot rezista fara sa incerc sa le prestez, azi m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana de lapte cald
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1/3 ceasca margarina topita
  • 4 1/2 pahare faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana zahar
  • 2 1/2 lingurita drojdie

Pentru umplutura:

  • 1 cana de zahar brun
  • 2 1/2 linguri de scortisoara
  • 1/3 ceasca de unt topit

Pentru topping:

  • 1 pachet de crema de branza
  • 1/4 ceasca de unt moale
  • 1 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1/2 lingurita vanilie
  • topping de ciocolata Nesquik
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabon:

Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start. Dupa ce aluatul s-a dublat in volum il scoatem din cuva masinii pe o suprafata usor presarata cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si-l ungem cu unt topit pe intreaga suprafata.
Intr-un vas mic, amestecam zaharul brun cu scortisoara. Pudram intreaga suprafata a aluatului cu compozitia rezultata.
Rulam aluatul si il taiem in 12 rulouri. Rulourile le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, le lasam la cald cca 30 de minute la crescut. 
Preincalzim cuptorul la 200 grade C si coacem rulourile pana devin aurii, aproximativ 15 minute.
In timp ce rulourile sunt la copt, preparam glazura. Crema de branza (eu am folosit Philadelphia), 1/4 ceasca de unt moale, zaharul pudra si vanilia se amesteca energic pana se obtine o pasta fina. Dupa ce am scos rulourile din cuptor le ungem cu crema de branza si topping de ciocolata Nesquik.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cinnabon-0
Cinnabon-1
Cinnabon-2
Cinnabon-3
Cinnabon-4
Cinnabon-5
Cinnabon-6

COMENTARII (49)

Rocsi

Rocsi 1

21.08.2012, 10:48

la multi ani!

Bunica

Bunica 1

21.08.2012, 20:42

La multi ani!

Rocsi

Rocsi 1

21.08.2013, 21:38

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03