Cinnabon

de Alexa in Prajituri, 6 Dec 2009 | 9308 vizualizari

 

Am gasit in Mall Baneasa faimoasele Cinnabon si cum nu pot rezista fara sa incerc sa le prestez, azi m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana de lapte cald
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1/3 ceasca margarina topita
  • 4 1/2 pahare faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana zahar
  • 2 1/2 lingurita drojdie

Pentru umplutura:

  • 1 cana de zahar brun
  • 2 1/2 linguri de scortisoara
  • 1/3 ceasca de unt topit

Pentru topping:

  • 1 pachet de crema de branza
  • 1/4 ceasca de unt moale
  • 1 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1/2 lingurita vanilie
  • topping de ciocolata Nesquik
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabon:

Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start. Dupa ce aluatul s-a dublat in volum il scoatem din cuva masinii pe o suprafata usor presarata cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si-l ungem cu unt topit pe intreaga suprafata.


Intr-un vas mic, amestecam zaharul brun cu scortisoara. Pudram intreaga suprafata a aluatului cu compozitia rezultata.

Rulam aluatul si il taiem in 12 rulouri. Rulourile le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, le lasam la cald cca 30 de minute la crescut.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C si coacem rulourile pana devin aurii, aproximativ 15 minute.


In timp ce rulourile sunt la copt, preparam glazura. Crema de branza (eu am folosit Philadelphia), 1/4 ceasca de unt moale, zaharul pudra si vanilia se amesteca energic pana se obtine o pasta fina. Dupa ce am scos rulourile din cuptor le ungem cu crema de branza si topping de ciocolata Nesquik.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Rocsi 1

21.08.2012, 10:48

la multi ani!

Bunica 1

21.08.2012, 20:42

La multi ani!

Rocsi 1

21.08.2013, 21:38

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere "ca la mama"