Rulada cu frisca si capsuni

de nadea68 in Prajituri, 27 Mai 2013 | 2066 vizualizari

 

Fiind sezonul capsunilor o retata usoara si foarte gustoasa :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
  • 100 g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu frisca si capsuni:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, esenta de rom. Se pune la copt in tava de aragaz acoperita cu hartie pt copt. Se lasa la copt 10 minute la 170-180°, se face proba cu scobitoarea.

Intre timp se bate frisca cu zaharul si se taie marunt capsunele.

Cand blatul e gata se scoate din cuptor si se pun deasupra frisca si capsunele.

Se ruleaza incet (ca iese toata frisca) :) in hartia pe care s-a copt si se pune la frigider...o ora doua..

Un desert bun si racoros

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu frisca si capsuni-0
Rulada cu frisca si capsuni-1

COMENTARII (13)

Bunica

Bunica 1

29.05.2013, 21:13

Arata bine,dar cred ca este si foarte buna!

nadea68

nadea68 1

30.05.2013, 10:37

...este foarte buna..

Ina

Ina 1

09.06.2013, 08:06

Mmmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53