Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata

de lucy2002 in Prajituri, 30 Dec 2019 | 351 vizualizari

 

,,Bunatati de Craciun''
Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a consuma din ingredientele pe care imi ramasesese cate un pic din toate. Albusuri de la maioneza, putin biscuite si nuca de la umplerea nucilor, jumatate de tableta de ciocolata si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele sa nu le mai mut dintr-o parte in alta. Asa ca m-am apucat de treaba, am mai adaugat cateva ingrediente printre care si indulcitorul am zis sa mai reduc din calorii si acesta e rezultatul. O rulada aromata si delicioasa! :X

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 3 oua intregi + 5albusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 2 linguri de faina
  • 80 gr nuca amestecata cu biscuiti
  • 4 linguri de indulcitor ( se poate pune mai mult sau mai putin dupa gustul vostru sau chiar zahar)
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala razuita
  • un plic praf de copt
  • Crema:
  • 1/2 borcan de gem de caise
  • 200 ml frisca Hulala
  • Decor:
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca Hulala
  • ornamente ciocolata de lapte rasa( de la LiDL)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata:

Separam albusul de galbenusuri.


Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul.


Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie, coaja de portocala si praful de copt. Totul se amesteca cu atentie cu miscari largi de jos in sus. Compozitia o punem intr-o tava de aragaz cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180grade pentru 15-20 minute pana trece testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt foaia de pandispan o scoatem din cuptor si cat mai este ferbinte o rulam cu tot cu hartia de copt strans si o invelim intr-un servet de bucatarie curat. O lasam sa se racoreasca.


CREMA


Mixam 200ml de frisca lichida vegetala pana obtinem o frisca ferma ce si-a marit volumul.


Desfacem foaia de pandispan, ea fiin foarte putin calduta aproape de temperatura camerei si punem gemul de caise , il intindem pe toata foaia egal, asteptam 5 minute ca foia sa traga putin gemul si revenim cu frisca deasupra pe care o intindem cu ajutorul unei spatule uniform. Incepem a rula foaia de pandispan dar fara hartia de copt pe care o desprindem treptat ruland foaia cu frisca. Rulada se pune intr-o folie alimentara se strange la capete si se da la rece. A doua zi o imbracam intr-o crema facuta din ciocolata si smantana ( inferbantam smantana si o turnam peste ciocolata, lasam 2 minute sa se topeasca si mixam foarte bine.) La final ornam cu ciocolata rasa cu lapte ornament sau cum va place voua.

TIPS-URI

1

se poate orna si cu nuca prajita sfarmata, nuca de cocos sau o putem lasa simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

30.12.2019, 22:44

super!

dantes 1

03.01.2020, 18:54

Delicioasa!

Rocsi 1

03.01.2020, 20:25

Nu pot sa refuz o feliuta din asa rulada delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de avocado cu ton

de Lau 9

ieri la 21:54

Prajitura cu crema de portocale de post

de Rocsi 9

ieri la 20:28

Cartofi Duchesse, cu branza sarata

de RODIMUR 7

ieri la 12:42

Placinta creata

de Lau 9

pe 07.04 la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

pe 07.04 la 22:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta