Cioba cu legume si perisoare de pui

de Sylvia in Ciorbe, 21 Iul 2010 | 8586 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai bucatarit, intre timp am fost in vacanta .De curand ne-am intors si imi reiau bucatareala sincer vorbind mi-a fost dor de bucataria mea, de ustensilele mele si de intrebarea ce imi vine in minte in fiecare dimineata : ” Oare ce sa gatesc azi ? "

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • o mana de fasole verde,
  • o mana de mazare verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 rosii decojite ,
  • un morcov,
  • o ceapa medie,
  • o lingura ulei de masline,  
  • 100 ml de smantana  5 %  grasime sau iaurt gras ,
  • 3 l apa,
  • o crenguta de cimbru verde si 2 frunze de dafin,
  • verdeata la final in functie de preferinte ( leustean, telina, patrunjel ),
  • sare si piper .  
  • Pentru perisoarele de pui avem nevoie de :
  • o jumatate de piept de pui dezosat,
  • 2 linguri de orez,
  • o jumatate de ceapa si o jumatate de ardei rosu  maruntite  cu blenderul,
  • putin patrunjel maruntit si frunzele unei crengute de cimbru verde maruntite fin ( este aroma care imi place mie cel mai mult la perisoarele de pui ),
  • un ou,
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cioba cu legume si perisoare de pui:

  Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu foile de dafin si crenguta de cimbru.

   Intre timp ne ocupam de perisoarele de pui : tocam cu blenderul carnea de pui si legumele ( ceapa, ardeiul) si amestecam intr-un vas amestecul obtinut cu orezul, verdeata si condimentele. 

 Amestecul obtinut il modelam in bilute mici, le pregatim inainte pe toate ca sa le putem aseza la fiert in acelasi timp.

  Dupa ce au fiert legumele pret de 10 minute asezam incet perisoarele la fiert, pe rand ca sa nu se lipesca intre ele . Le lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic acoperite cu capac, ele se vor ridica la suprafata imediat ce le punem in oala si se vor lasa joc in vas atunci cand sunt fierte, aceste este primul test ca sunt fierte al doilea test este degustarea lor . Dupa ce au fiert adaugam spre final rosiile maruntite si le lasam la fiert 1-2 minute si dregem la final cu smantana, sare, putin piper si verdeata maruntita. Este o ciorba foarte aromata si lejera in acelasi timp, una dintre preferatele mele. Va doresc pofta buna daca va decideti sa testati reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cioba cu legume si perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana