Cioba cu legume si perisoare de pui

de Sylvia in Ciorbe, 21 Iul 2010 | 4886 vizualizari

 

A trecut ceva vreme de cand nu am mai bucatarit, intre timp am fost in vacanta .De curand ne-am intors si imi reiau bucatareala sincer vorbind mi-a fost dor de bucataria mea, de ustensilele mele si de intrebarea ce imi vine in minte in fiecare dimineata : ” Oare ce sa gatesc azi ? "

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • o mana de fasole verde,
  • o mana de mazare verde,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • 2 rosii decojite ,
  • un morcov,
  • o ceapa medie,
  • o lingura ulei de masline,  
  • 100 ml de smantana  5 %  grasime sau iaurt gras ,
  • 3 l apa,
  • o crenguta de cimbru verde si 2 frunze de dafin,
  • verdeata la final in functie de preferinte ( leustean, telina, patrunjel ),
  • sare si piper .  
  • Pentru perisoarele de pui avem nevoie de :
  • o jumatate de piept de pui dezosat,
  • 2 linguri de orez,
  • o jumatate de ceapa si o jumatate de ardei rosu  maruntite  cu blenderul,
  • putin patrunjel maruntit si frunzele unei crengute de cimbru verde maruntite fin ( este aroma care imi place mie cel mai mult la perisoarele de pui ),
  • un ou,
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cioba cu legume si perisoare de pui:

Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu foile de dafin si crenguta de cimbru.


Intre timp ne ocupam de perisoarele de pui : tocam cu blenderul carnea de pui si legumele ( ceapa, ardeiul) si amestecam intr-un vas amestecul obtinut cu orezul, verdeata si condimentele.


Amestecul obtinut il modelam in bilute mici, le pregatim inainte pe toate ca sa le putem aseza la fiert in acelasi timp.


Dupa ce au fiert legumele pret de 10 minute asezam incet perisoarele la fiert, pe rand ca sa nu se lipesca intre ele . Le lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic acoperite cu capac, ele se vor ridica la suprafata imediat ce le punem in oala si se vor lasa joc in vas atunci cand sunt fierte, aceste este primul test ca sunt fierte al doilea test este degustarea lor . Dupa ce au fiert adaugam spre final rosiile maruntite si le lasam la fiert 1-2 minute si dregem la final cu smantana, sare, putin piper si verdeata maruntita. Este o ciorba foarte aromata si lejera in acelasi timp, una dintre preferatele mele. Va doresc pofta buna daca va decideti sa testati reteta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cioba cu legume si perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

babi5 1

27.09.2013, 17:06

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 11:02

O bunatate !

Panacris 1

01.03.2014, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din ciuperci