Ciocanele de pui cu brocoli

de alilianaa in Pui, 6 Mar 2013 | 8115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 portii ciocanele
  • 500 g brocoli
  • piper- un varf de lingurita
  • sare-un varf de lingurita
  • cimbru-varf de lingurita
  • o foaie dafin
  • 20 ml zeama de lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 graunti de usturoi
  • 200 ml vin rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui cu brocoli:

Ciocanelele de pui le-am spalat, condimentat cu sare, piper, cimbru. Am asezat in tava. Am adaugat foaie de dafin si usturoiul tocat marunt. Am stropit carnea cu 20  ml ulei de masline si vin rosu 200 ml. 

Le-am pus la cuptor pentru aproximativ o ora la foc potrivit. La jumatatea timpului le-am intors, astfel incat sa se prepare uniform.

Brocoli: Am desfacut in buchetele, le-am spalat, l-am pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert cu sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugata buchetelele de brocoli. Le-am lasat max. 3-5 minute. Le-am scos in strecuratoare si le-am dat la un jet de apa rece. Din zeama de lamaie, ulei de masline, sare am creat un dressing pe care l-am adaugat peste brocoli.Se serveste alaturi de ciocanelele de pui.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui cu brocoli" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de pui cu cartofi in vas yena