Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate

de Panacris in Pui, 31 Ian 2013 | 3006 vizualizari

 

Prânz sau cină, un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • ciocănele de pui 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • ierburi aromate ( oregano, cimbru, rozmarin, busuioc),
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • muștar clasic 2-3 linguri,
  • usturoi 4 căței,
  • capere 2-3 linguri,
  • ciuperci champignon marinate 1 borcan,
  • vin albdemisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate:

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute.


Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se amestecă cu uleiul de măsline, după care se aplică pe ciocănele, masându-le bine. Se pun ciocănelele în vasul roman, umezit bine, apoi se dă la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. Spre finalul coacerii se adaugă caperele, ciupercile marinate și un pahar cu vin alb demisec și se mai lasă la cuptor, neacoperit ptr a prinde crustă, cca. 10 minute la foc mediu.


Ciocănelele se servesc cu piure de cartofi/orez/cartofi natur, alături de o salată de sezon.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Lau 1

02.02.2013, 12:12

BuburuzaBubu 1

27.02.2013, 09:56

Mmmm ce bunatate!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 21:35

grozave ciocanele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Ciocănele în vin alb